Kadın kuruluşları imam nikahı kararına tepkili

ANAYASA Mahkemesi’nin imam nikahı kıymak için önce resmi nikah zorunluluğu kararını oy çokluğu ile iptal etmesine, kadın kuruluşları, “Karar ile aile yapımızın temeline dinamit konulmuştur” diye konuştu

30 Mayıs 2015 Cumartesi 14:36
Kadın kuruluşları imam nikahı kararına tepkili






Kadın kuruluşları imam nikahı kararına tepkili

Mustafa ÖZDABAK/İSTANBUL,() ANAYASA Mahkemesi’nin imam nikahı kıymak için önce resmi nikah zorunluluğu kararını oy çokluğu ile iptal etmesine, kadın kuruluşları, “Karar ile aile yapımızın temeline dinamit konulmuştur” diye tepki gösterdiler.
Ellerindeki "Çocuk geline hayır" , "Resmi nikah olmadan imam nikahına hayır" pankartları açılırken, Beşiktaş Demokrasi Meydanı’nda İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği adına açıklama yapan Av. Nazan Moroğlu;  “Anayasa Mahkemesi’nin bu kararı ile aile yapımızın temeline dinamit konulmuştur. Medeni Kanun yok sayılmıştır. Anayasamızın 41'inci maddesi derki, ‘Aile toplumun temelidir’. 174'üncü maddesinde de resmi nikah koruma altına alınmıştır. Bu karar ile Anayasa Mahkemesi her iki maddeyi de ihlal etmiştir. Medeni Kanunu ihlal etmiştir ve ceza kanununda özel korumayı ortadan kaldırmıştır. Resmi nikah olmadığı zaman ne miras hakkı, ne nafaka hakkı ne de aileyi koruyucu medeni kanun hükümlerinden yaralanma hakkı vardır” diye konuştu.

İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği Koordinatörü Nazan Moroğlu; “Bu nedenle Medeni Kanuna her zamankinden çok sahip çıkıyoruz. İKKB olarak altı ay önce bir milyon imza hedefiyle başlattığımız Medeni Kanun’a sahip çıkma kararlılığımızı bir kez daha ifade ediyoruz. Bu kararı hukukun adaletine ve vicdanına aykırı bulduğumuzu kamuoyuna saygı ile duyururuz” dedi.
(FOTOĞRAF)

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.