Kadın Muhtarlar, Şiddet Gören Kadınları Canlandırdı

Recep DEMİRCİ/ERZİNCAN, () - TÜRKİYE Kadın Muhtarlar Derneği tarafından Erzincan'da düzenlenen çalıştayda kadın muhtarlar, kadına şiddete dikkat çekmek için, 'kanlı ve yaralı' makyajlarla gösteri yaptı. Şiir eşliğinde teker teker...

26 Ekim 2014 Pazar 09:44
Kadın Muhtarlar, Şiddet Gören Kadınları Canlandırdı






Recep DEMİRCİ/ERZİNCAN, () - TÜRKİYE Kadın Muhtarlar Derneği tarafından Erzincan'da düzenlenen çalıştayda kadın muhtarlar, kadına şiddete dikkat çekmek için, 'kanlı ve yaralı' makyajlarla gösteri yaptı. Şiir eşliğinde teker teker sahneye gelen ve şiddet görmüş kadınları canlandıran kadın muhtarları, Vali Yardımcısı Ahmet Türköz ve diğer erkekler çiçek vererek destekledi.
Türkiye Kadın Muhtarlar Derneği tarafından Esnaf Odaları Birliği toplantı salonunda düzenlenen programa Vali Yardımcısı Ahmet Türköz ve Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen kadın muhtarlar katıldı. Programda meme kanserine farkındalık yaratmak amacı ile katılımcıların yakasına pembe kurdele takıldı. Türkiye Kadın Muhtarlar Derneği Başkanı Serpil Erenoğlu, Dünya’da her 100 kadından 70’inin şiddet gördüğünü belirterek şunları söyledi:
"Birlemiş Milletler raporuna göre, 96 ülke arasında ülkemiz 90’ncı sırada yer alıyor. UNICEF verilerine göre dünyada her yüz kız çocuğundan biri cinsel şiddete maruz kalıyor. TUİK istatistikleri, 2013 yılında Türkiye’de evlenen kadınların yüzde 24’ünün 16-19 yaş arasında olduğunu ortaya seriyor. Kız çocukları gelişmiş ülkeler de dahil tüm dünyada cinsel sömürü istismarına uğruyor, pornografinin nesnesi haline getiriliyor, insan tacirlerinin ticaretine maruz kalıyor. Sayısal veriler de gösteriyor ki, kadına şiddet dünyanın her yerinde ciddi boyutlarda. Bizler kadın muhtarlar olarak bu konuya sessiz kalınmasına seyirci olmak istemiyoruz."
KANLI MAKYAJLARLA SAHNEYE ÇIKTILAR
Programda ellerini havaya kaldıran kadın muhtarlar hep birlikte şiddete bir dakika 'dur' dedi. Sinevizyon gösterisinde dayak yiyen kadınların görüntüleri yansıtılırken, şiddet gören kadınları canlandırmak amacı ile yüzlerine yara- bereli makyaj yapan kadın muhtarlar tek tek sahneye geldi.
Vali Yardımcısı Ahmet Türköz ve katılımcılar sahnedeki kadınların üzerine çiçek atarak, "Biz onları çiçeklerle darp etmeliyiz" dedi. Ahmet Türköz etkinliğin önemine vurgu yaparak, "Suya atılan taş misali yarattığınız dalga umarım Türkiye’nin her tarafına yayılır. Bu dalganın Erzincan’da başlaması bizi memnun ediyor. Bunun çaresi sadece hukuki tedbirler ile önü kesilecek bir şeyler değil. Her şeyden önce eğitim ve zihniyet devrimine ihtiyacımız var"
Kadın muhtarlar ise makyaj yapıp şiddet gören kadınları temsil etmenin bile zor olduğunu ifade etti.
FOTOĞRAFLI

 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.