Kadın sağlık çalışanına şiddete karşı yürüdüler

KAYSERİ Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yunus Karadağ, her ay tekrarladıkları sağlıklı yaşam yürüyüşünü bu ay kadın sağlık çalışanlarına şiddete dikkat çekmek amacıyla düzenlediklerini belirtti. Halk Sağlığı Müdürlüğü,...

08 Mart 2015 Pazar 15:10
Kadın sağlık çalışanına şiddete karşı yürüdüler






KAYSERİ Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yunus Karadağ, her ay tekrarladıkları sağlıklı yaşam yürüyüşünü bu ay kadın sağlık çalışanlarına şiddete dikkat çekmek amacıyla düzenlediklerini belirtti.
Halk Sağlığı Müdürlüğü, düzenli olarak gerçekleştirdiği obeziteye ve sağlığa dikkat çekmek amacıyla düzenledikleri sağlıklı yaşam yürüyüşünde, bu ay kadın sağlık çalışanlarına şiddete dikkat çekildi. İnönü Parkı’nda düzenlenen yürüyüş öncesi konuşan Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yunus Karadağ, Sağlık Bakanlığı’nın talimatıyla bu ay ki yürüyüşü '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' düzenlendiğini belirtti. Sağlık çalışanlarına da şiddetin her geçen gün arttığına vurgu yapan Karadağ şöyle dedi;
"Sağlık çalışanlarına, özellikle bayan sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti protesto etmek ve vurgulamak amacıyla bu yürüyüşü yapıyoruz. Bu kapsamda da bir farkındalık oluşturmak istiyoruz. Sağlık çalışanlarına yapılan her türlü şiddete karşı çıkıyoruz. Sağlık çalışanları, özveriyle insan üstü bir güç göstererek sağlık hizmeti vermeye çalışıyor. Özellikle, son günlerde sağlık çalışanlarına yapılan şiddet üzüyor. Bayan ise daha çok üzüyor."
Konuşmanın ardından Halk Sağlığı Müdürlüğü çalışanları, eşleri ve çocuklarıyla yürüyüş yaptı.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.