Kadına şiddeti tiyatro oyunuyla protesto ettiler (3)

RESİM ÇALIŞTAYI'NDA 'KADINA ŞİDDET' TEMASI Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’nde, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında düzenlenen 'Uluslararası Resim Çalıştayı'nda 8 ülkeden gelen kadın ressamların, 'Kadına şiddet'...

08 Mart 2015 Pazar 18:44
Kadına şiddeti tiyatro oyunuyla protesto ettiler (3)






RESİM ÇALIŞTAYI'NDA 'KADINA ŞİDDET' TEMASI
Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’nde, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında düzenlenen 'Uluslararası Resim Çalıştayı'nda 8 ülkeden gelen kadın ressamların, 'Kadına şiddet' temalı resimleri sergilendi.

Ereğli Belediyesi ve Sanat Elçileri Derneği işbirliğince Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonu'nda düzenlenen çalıştayda, Bulgaristan'dan Aynur Açıkgöz, Beyaz Rusya'dan Anna Buhovsova, Kosova'dan Dije Bllaca, Gürcistan'dan Maia Chyonia, Fransa'dan Snezana Milovanovic, Romanya'dan Dalila Özbay, Makedonya'dan Alma Idrızı ve Mısır'dan Lamia El Sayed'ın eserleri ziyarete açıldı.
Sanat Elçileri Derneği Başkanı Ayşe Hindistan, ezilen, şiddet gören, yaşamını yitiren tüm dünya kadınlarının yaşadıklarına dikkat çekmek ve toplumsal duyarlılığı arttırmak adına bu çalıştayı gerçekleştirdiklerini söyledi.
Mısır'dan gelen Lamia El Sayed'in, çalıştay kapsamında sergilenen, üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ı 'katledilmiş bir melek' gibi tasvir ettiği resmi ilgi gördü.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.