Kadına yönelik şiddete tepki eyleminde gerginlik

Yaşar ANTER/ BODRUM (Muğla), ()-MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, kadına yönelik şiddete dikkat çekmek amacıyla düzenlenen eylemde bir erkeğin gruptakilere tepkisi gerginlik yarattı. Şiddetin neden önlenemediğini anlatan kadının üzerine 'Yeter...

09 Mart 2015 Pazartesi 15:09
Kadına yönelik şiddete tepki eyleminde gerginlik






Yaşar ANTER/ BODRUM (Muğla), ()-MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, kadına yönelik şiddete dikkat çekmek amacıyla düzenlenen eylemde bir erkeğin gruptakilere tepkisi gerginlik yarattı. Şiddetin neden önlenemediğini anlatan kadının üzerine 'Yeter artık yaptığınız ayıp, erkekler size ne yaptı' diye bağırarak yürüyen adamı polis gözaltına alırken, gerginlik büyemeden sona erdi.
Birleşik Haziran Hareketi üyeleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde, kadına yönelik şiddete tepki göstermek için Bodrum Belediye Meydanı'nda bir araya geldi. Erkeklerin de destek verdiği eylemde yaklaşık 80 kişilik grup, 'Sokakta Evde İşyerinde Her Yerde Kadın Kadın', 'Ekmek İçin Gül İçin' ve 'Birimiz Hepimiz Hepimiz Kadınlar İçin' dövizlerini taşıdı. Düşler Gemisi Tiyatro Grubu Sanat Yönetmeni Cengiz Tunç'un yazdığı kadına şiddet temalı pandomim gösterisini tiyatro oyuncusu Tülin Mertcan tarafından sergilendi. Mertcan'ın şiddet gören bir ev kadınını canlandırdığı gösteri ilgiyle izlendi.
Gösteri sonrası çeşitli sloganlarla şiddete tepkilerini ortaya koyan gruptan Mürvet Geçeren, kadına şiddetin neden önlenemediği üzerine konuşma yapmaya başladı. Bu sırada M.K., 'Yeter artık yaptığınız ayıp erkekler size ne yaptı?' diye bağırarak Geçeren'in üzerine yürüdü. Kısa süreli gerginlik eylemi izleyen sivil polislerin müdahalesiyle büyümeden sona erdi. Gözaltına alınan M.K., emniyetteki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Eylemde topluluk adına basın açıklaması yapan BHH sözcülerinden Serap Kalkan, "Kadının uyanışı, kadının boyun eğmememiz yeni bir çağın işaretidir. Kadına şiddete davetiye çıkaran ülkemizdeki bazılarının sonu yaklaşmaktadır. Onların kimler olduğunu biliyoruz, biliyorsunuz. Bu suç şebekesinin elebaşını da hepimiz biliyoruz. Bu suç örgütünün lideri, doğurun, anne olun evinizde oturun diye buyurdu. Kadın cinayetlerini duygusuzca izledi. 'cinayetler artmıyor sadece görünür hale geldi' dedi. Kadınları gericiliğin kurallarına mahkum etti. Kadınları yoğun sömürüyle işsizlik tehdidiyle ve işyerlerinde ayrımcılık ve tacizle baş başa bıraktı. 13 yıl boyunca bu ülkeyi bir kadın düşmanı yönetti ve yönetmeye devam ediyor. Bunun daha fazla sürmesine izin vermeyeceğiz" dedi. Basın açıklamasının ardından eylem dilek fenerlerini uçurmasıyla sona erdi.


FOTOĞRAFLI


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.