Kadına yönelik şiddetin sona ermesi için yürüdüler

Osman Nuri BOYACI/DENİZLİ, () - DENİZLİ'de, '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' nedeniyle sağlık çalışanı kadınlara yönelik şiddetin önlenmesi için yürüyüş düzenledi. Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, Halk Sağlığı...

08 Mart 2015 Pazar 15:17
Kadına yönelik şiddetin sona ermesi için yürüdüler






Osman Nuri BOYACI/DENİZLİ, () - DENİZLİ'de, '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' nedeniyle sağlık çalışanı kadınlara yönelik şiddetin önlenmesi için yürüyüş düzenledi.
Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen yürüyüş, Çamlık Mesireliği'nde yapıldı. İl Sağlık Müdürü Dr. Şükrü Arpacı, Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz.Dr. Berna Öztürk, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Veli Kılınçarslan, çok sayıda sağlık çalışanı, kamu çalışanı ve kişi yürüyüşe katıldı. Katılanlara, sağlık çalışanı kadınlara yönelik şiddetin önlenmesi için beyaz atkı dağıtıldı. Önce sağlıklı yaşam egzersizleri yapan grup daha sonra 'Şiddet sağlığa zararlıdır', 'Sizin sağlığınız için buradayım' dövizleri taşıyarak yürüdü.
Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk, yürüyüşün Sağlık Bakanlığı tarafından tüm illerde sağlık çalışanı kadınlara yönelik şiddete dikkat çekmek amacıyla düzenlendiğini belirterek, şöyle dedi:

"Yapılan araştırmalarda Türkiye'de her 5 kadından ikisinin fiziksel şiddet gördüğü ve her 2 kadından birinin duygusal şiddet yaşadığı ortaya çıkmıştır. Sağlık çalışanı kadınlarımız da insanlara faydalı olmaya çalışırken zaman zaman şiddete maruz kalıyorlar. Hem sağlık çalışanı hem de tüm kadınlarımıza karşı artık şiddetin durmasını istiyoruz."

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.