Kadınlar Günü'nde 'Annem futbol oynuyor' etkinliği

Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, () - TÜRKİYE Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Şubesi tarafından bu yıl 6'ncısı düzenlenen 'Annem Futbol Oynuyor' adlı etkinlikte Denizlili kadınlar, halı saha maçı yaptı. Altı takımın yer aldığı...

08 Mart 2015 Pazar 17:12
Kadınlar Günü'nde 'Annem futbol oynuyor' etkinliği






Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, () - TÜRKİYE Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Şubesi tarafından bu yıl 6'ncısı düzenlenen 'Annem Futbol Oynuyor' adlı etkinlikte Denizlili kadınlar, halı saha maçı yaptı. Altı takımın yer aldığı etkinliğe katılan kadınlar bu günü, başta Mersin'de öldürülen Özgecan Arslan olmak üzere şiddete kurban giden kadınlara adadı.
TÜFAD tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen 'Annem Futbol Oynuyor' etkinliği, Çamlık Olea Halı Saha'da yapıldı. Kadınlar, çocukları ve eşleriyle maça geldi. Maçlar öncesi hatıra olması amacıyla toplu fotoğraflar çekildi. Centilmence birbirlerine başarı dileyen kadınlar, ardından futbol oynadı. Çekişmeli geçen karşılaşmalarda tribünde maçı izleyen koca ve çocuklar da tezahüratlarla kendilerine destek verdi.
ÖZGECAN İLE ÖLDÜRÜLEN KADINLARA ADANDI

TÜFAD Denizli Şubesi Başkanı Bülent Fil, bu yıl yaptıkları etkinliği, Mersin'de öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'a adadıklarını belirterek şunları söyledi:
"Her yıl anlamlı bir etkinlik yapıyoruz ama bu sene daha anlamlı bir etkinlikte buluştuk. Kadına şiddetin çok fazla yükseldiği bu dönemde, hunharca öldürülen Özgecen Aslan ve tüm şiddet gören kadınlar anısına bu yılki etkinliği yaptık. Anneler, kadınlar destek verdi. Hepimizi yetiştiren annelerimizin kıymetini bu toplum bir gün anlayacaktır."
Etkinliğe katılan kadınlardan Sevilay Saraç, bu yıl Özgecan için buluştukları kaydederek, "Kadına şiddete hayır diyoruz. Erkekler kendilerini doğuranın da bir kadın olduğunu unutmasınlar" dedi. Futbol oynayan kadınlardan Güzide Kurum da, kadınların son zamanlarda daha fazla şiddet görmeye başladığını söyleyerek, "Özellikle genç kızlarımız bu konuda çok zarar gördü. Biz bugün Özgecan ve diğer şiddet gören kadınlar için futbol oynuyoruz. Bunun için formamızı siyah hazırladık. Bu konuda farkındalık yaratmak istiyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI
 

 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.