Kadınlar Günü'ne özel bebekler

ESKİŞEHİR'de evli 2 çocuk annesi Arzu Özer, Dünya Kadınlar Günü'ne özel olarak tasarlayıp yaptığı bezden bebekler sergi açacak. Asıl mesleği inşaat mühendisi olan Arzu Özer, evinde Doll Art (bebek sanatı) alanında birbirinden değişik...

07 Mart 2015 Cumartesi 15:32
Kadınlar Günü'ne özel bebekler






ESKİŞEHİR'de evli 2 çocuk annesi Arzu Özer, Dünya Kadınlar Günü'ne özel olarak tasarlayıp yaptığı bezden bebekler sergi açacak.
Asıl mesleği inşaat mühendisi olan Arzu Özer, evinde Doll Art (bebek sanatı) alanında birbirinden değişik bebekler yapıyor. Bebeklerini internet üzerinden satışa sunan Özer, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için bebekler tasarladı. Özer, bebeklerinde kumaştan, yumurta kabuğuna kadar her türlü malzemeleri kullandığını belirtti. Özer yaptığı birbirinden farklı 150 bebeğin yer alacağı sergisini 9 Mart'ta Tepebaşı Belediyesi'nin Espark Alışveriş Merkezi yanında bulunan Tepebaşı Belediyesi Atila Özer Karikatürlü Ev'de açılacak.
HİPPİ, KAFESTEKİ, YUMURTAKİ KADIN VE ÇOCUK GELİN
Yaptığı bebeklerinde çevresinde gördüğü bütün kadınların hikayelerini yansıtmaya çalıştığını söyleyen Arzu Özer, sergisinde 1970'li yılların Hippi kadınlarına da yer vereceğini belirtti. Şiddet gören, baskı altında olan ve çocuk gelinlerin de bezden bebeklerini yaptığını anlatan Özer şöyle konuştu:
"Sergide bir de 'Kafesteki kadın' adlı bebek yer alacak. Kafesteki kadın, evine hapsolmuş bir kadın figürü. Bundan da çevremizde çok fazla var. Evliliği yürütmek zorunda kalan, evden dışarıya çıkamayan kadınlar. Çeşitli meslek gruptan kadınlar da var. Doktorlarımız var, öğretmen var, hemşire, feminist ressam var. Bir bebeğim çocuk gelinleri temsil ediyor ağzında fermuar var, konuşamıyor, dile getiremiyor ne istediğini, ama elinde de küçük bir ayısı var, ayısını da bırakmak istemiyor. Bir de elinde dolar olan bir kadın var. Dolar günümüzde bir kaç gündür indi çıktı. Ben de kullanayım diyerek böyle bir şey tasarladım, Elinde dolarları yelpaze olarak kullanıyor, bir hayat kadını. Yumurtadan çıkan bebeği de kağıt hamurundan yaptım. Çıkayım mı çıkmayayım mı diye espri yapıyor kendi kendine. Yani biraz da korkmuş 'Ay dışarısı çok kötü ben tekrar yumurtaya geri mi gireyim?' demek istiyor."
HÜZÜNLÜLER AMA BAŞKALARINA MUTLULUK VERİYORLAR
Kendisinin hümanist bir kişi olduğunu belirten Arzu Özer, dünya barışından yana olduğunu söyledi. Bebeklerinde de bunu ifade etmeye çalıştığını anlatan Özer, "Bu bebekleri gören ya da alan kişilerin çok az da olsa bir gülümseme oluyor yüzlerinde. Küçük bir sevgi ışığı yansıyor. O benim çok hoşuma gidiyor. Çünkü o kadar sevgisiziz ki artık. Yabancılaştık, kendimize yabancılaştık. Ama bu bebeklere baktıklarında gülümsemeleri beni çok mutlu ediyor. Çünkü gülümseten ifadelere var yüzlerinde. Aslında hep hüzünlüler, mutsuzlar ama yinede başkalarına bir mutluluk, bir sergi ışığı verebiliyorlar. Bu güzel bir şey" diye konuştu.
'NE OLACAK BU MEMLEKETİN HALİ DİYEN' KORKAN BEBEKLER
Bebeklerinde mitolojik perilerine ve meleklere de yer verdiğini anlatan Arzu Özer son olarak da 'Gündemden Korkan Bebekler'i yaptığı söyledi. Özer, "Televizyonda Mecliste tartışmalar vardı. O zaman da bu bebekler çıktı ortaya. Korkan bebekler onlar. Korkan ve şaşıran ne olacak bu memleketin hali diyen bebekler bunlar. Televizyon açıktı, ben ister istemez dinliyordum, dinlerken böyle kendiliğinden bunlar çıktı ortaya. Korkanlar. Gündemden korkan bebekler. Bebeklerin hepsinin öyküsü var. Doğaçlamadan çıkıyor ortaya" dedi.
BEBEKLER HİNDİSTAN'A DA GİTTİ
Bebeklerini 'Arzu'nun bebekleri' adlı facebook adresinden sattığını ve siparişler aldığını belirten Arzu Özer şöyle devam etti:
"Türkiye'nin çeşitli illerinden siparişler geliyor. Artık yurt dışında daha fazla satmaya başladım. Sergi sonrasında 2 tane Fransa'ya göndereceğim, 2 bebeğim Makedonya'ya, 1 bebeğim Hindistan'a gitti. İstanbul, Ankara ve İzmir'e çok fazla gönderiyorum. Bebekler çok fazla ilgi görüyor bu da beni mutlu ediyor. Demek ki biz içimizdeki çocuğu henüz yitirmemişiz. Bu gerçekten umut verici. O içimizdeki çocuğu yitirmezsek sürü şeyi düzelteceğimize inanıyorum ben. Savaşlar da gidecek, kadın cinayetleri de son bulacak. Eminim bundan. Hala umutluyum."

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.