Kadınlardan Özgecan'ın anısına fidan

BALIKESİR'in Burhaniye İlçesi'ndeki Birleşik Haziran Hareketi (BHH) üyesi bir grup kadın, Mersin'de öldürülen Özgecan Aslan'ın anısına yeşillik alana 40 fıstıkçamı fidanı dikti. Ayrıca fidanları sabitlemek için toprağa çakılan...

09 Mart 2015 Pazartesi 15:19
Kadınlardan Özgecan'ın anısına fidan






BALIKESİR'in Burhaniye İlçesi'ndeki Birleşik Haziran Hareketi (BHH) üyesi bir grup kadın, Mersin'de öldürülen Özgecan Aslan'ın anısına yeşillik alana 40 fıstıkçamı fidanı dikti. Ayrıca fidanları sabitlemek için toprağa çakılan tahtaların üzerlerine Özgecan'ın fotoğrafları konuldu.
Birleşik Haziran Hareketi üyesi bir grup kadın, Özgecan Aslan'ın anısını fidan dikim etkinliği düzenledi. Mahkeme Mahallesi'ndeki üç dönümlük alanda toplanan kadınlar, 40 fıstık çamı fidanını toprakla buluşturdu. Fidanları sabitlemek için toprağa çakılan tahta parçaların üzerlerine de Özgecan'ın fotoğraflarını asan kadınlar, kadına yönelik şiddeti kınadı. Etkinliğe destek veren kadınlar, olayın bir benzerinin daha yaşanmamasını temenni etti.
BHH Burhaniye Sorumlusu Leyla Kumkumoğlu, "Ülke genelinde olduğu gibi Özgecan Aslan'ın anısını yaşamak istiyoruz. Kadına şiddete dur demek için, farkındalık yaratmak için fıstıkçamı diktik. Mahalleli sahiplenecek. Bu fidanlar büyüyecek. Kadına şiddete dur diyeceğiz. Talebimiz budur" dedi. Bir süre halay çeken kadınlar sonrasında dağıldı.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.