Kadınlardan "Toplumsal Cinsiyet Adaleti Kongresi" protestosu

Sinan BİLGİLİ/İSTANBUL, () "Halkevci kadınlar" adlı grup üyesi yaklaşık 15 kişi, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) tarafından İstanbul Ticaret Üniversitesi Sütlüce Kampüsü'nde düzenlenen, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Cumhurbaşkanı...

06 Mart 2015 Cuma 16:19
Kadınlardan






Sinan BİLGİLİ/İSTANBUL, () "Halkevci kadınlar" adlı grup üyesi yaklaşık 15 kişi, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) tarafından İstanbul Ticaret Üniversitesi Sütlüce Kampüsü'nde düzenlenen, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızları Sümeyye Erdoğan ve Esra Albayrak'ın da katıldığı "Toplumsal Cinsiyet Adaleti Kongresi"ni protesto etti. Sabah saatlerinde başlayan kongreyi protesto için 13.30'da üniversitenin önüne gelen kadınlar sloganlarla kongreyi protesto etti. "Eşitiz biz varız sokaktayız", "yaşasın kadın dayanışması" sloganları atan grup adına yapılan basın açıklamasında" Sümeyye Erdoğan'ın da yönetiminde bulunduğu KADEM, etkinliklerinin ve yazılarının hemen hepsinde kadın ve erkeğin eşit olmadığını vurguluyor. Geçtiğimiz '25 Kasım kadına yönelik şiddetle mücadele günü' kapsamında KADEM'in düzenlediği uluslararası kadın ve adalet zirvesinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Kadın ile erkeği eşit konuma getiremezsiniz, o fıtrata terstir. Kadın kadına eşitlik doğru olandır, erkek erkeğe eşitlik doğru olandır. Ancak kadının özellikle adalet karşısındaki eşitliği aslolandır' demiştir. Bu kadın düşmanı iktidarı yıkmak için eşitiz, biz varız diyerek dikiliyoruz karşılarına" denildi.
Grup açıklamanın ardından ellerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve çeşitli AK Partili bakan ve belediye başkanlarının kadınlarla ilgili sözlerinin bulunduğu kağıtları polise doğru fırlattı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı eylemin ardından grup olaysız dağıldı.

(FOTOĞRAF)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.