Kahve iki saatliğine kadınların oldu

Asef ULAŞ/AĞRI, () - AĞRI’da Halk Sağlığı Müdürlüğü 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde farkındalık yaratmak için Cumhuriyet Caddesi’nde bulunan bir kahveyi 2 saatliğine sadece kadınların kullanımına açtı. Kadınlar...

08 Mart 2015 Pazar 17:05
Kahve iki saatliğine kadınların oldu






Asef ULAŞ/AĞRI, () - AĞRI’da Halk Sağlığı Müdürlüğü 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde farkındalık yaratmak için Cumhuriyet Caddesi’nde bulunan bir kahveyi 2 saatliğine sadece kadınların kullanımına açtı.
Kadınlar Günü'nde farkındalık yaratmak için düzenlenen etkinlikte kadına yönelik şiddeti kınamak amacıyla aralarında erkeklerinde bulunduğu yaklaşık 100 kadın Erzurum Caddesi'nde 2 kilometre yürüdü. Yürüyüşten sonra Cumhuriyet Caddesi’nde 2 saatliğine kadınlara özel olan kahve önünde toplanan grup adına açıklama yapan diyetisyen Gamze İnce, şunları söyledi:
"Son günlerde kadına ve sağlıkçılara karşı yaşanan şiddet konusunda farkındalığı göstermek amacıyla yürüyüş yaptık. Özellikle toplumumuzda erkeğin baskısı ve erkek egemen toplumda kadının daha aktif olması adına böyle bir etkinlik düzenledik. Sağlıklı bir yaşam huzurlu bir aile ve üretken bir toplumun olabilmesi için kadının daha aktif olması gerekiyor. Şiddete göz yummak şiddeti gerçekleştirmek ile aynıdır. Şiddetin olmadığı bir dünya şimdiki çocuklardan geçmektedir. Bugünün çocuklarını da yine biz kadınlar eğitiyoruz. Bu anlamada aslında gelecek bizim ellerimizde ve bunun bilinmesi adına kadınlara verilen önemin bilinmesi gerekir."

Daha sonra kahveye geçen kadınlar sohbet edip çay içti.
Kadına yönelik şiddetin artığını ve bunların kendilerini çok üzdüğünü söyleyen kadınlardan Şule Şeyma Şanlı ise "Bugün iki saatliğine de olsa erkeklerin bulunduğu mekanı kullanmak istedik. İki saat boyunca burada olacağız ve kadınlar olarak çay içeceğiz. Bu şekilde kendimizi göstermek istedik" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.