Kaldırımdaki Ağaçlar Kökünden Sökülüp Atıldı İddiasi

Mustafa İNSAN- İbrahim MAŞE/MERSİN, () - MERSİN'de Toroslar Belediyesi'nin kaldırımlardaki ağaçları kökünden söküp açık arazine attığı iddia edildi. Merkez Toroslar İlçesi Korukent Mahallesi'ndeki kaldırımlardaki ağaçlar belediye...

08 Kasım 2014 Cumartesi 12:53
Kaldırımdaki Ağaçlar Kökünden Sökülüp Atıldı İddiasi






Mustafa İNSAN- İbrahim MAŞE/MERSİN, () - MERSİN'de Toroslar Belediyesi'nin kaldırımlardaki ağaçları kökünden söküp açık arazine attığı iddia edildi.
Merkez Toroslar İlçesi Korukent Mahallesi'ndeki kaldırımlardaki ağaçlar belediye ekipleri tarafından kökünden sökülüp başka alanlara taşındı, bazıları da kesildi. Mahalle sakinleri kaldırımlara ekili olan çam, zeytin ve turunç ağaçlarının kökünden sökülerek açık araziye atıldığını iddia ederek belediyeye tepki gösterdi. Bazı vatandaşlar da henüz kesilmemiş olan kaldırımdaki ağaçların başında nöbet tutmaya başladı. Mahalle sakinlerinden Fatma Ünsever, kendi diktiği ağaçların kesildiğini belirterek, "12 yıl önce ektiğim gözüm gibi baktığım açalar kesilmiş"dedi.
AĞAÇ KIYIMI YOK, KALDIRIM DÜZENLEMESİ
Toroslar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü yetkilileri ise, "Mahalle bir ağaç kıyımı değil kaldırım ve yol yapımı nedeniyle yapılıyor. Ağaçlar kökleri ile birlikte başka bir alanda dikildi. Yaşlı olan ve başka bir yere ektiğimizde tutmayacak olan bir kısım ağacı kesmek zorunda kaldık. Ayrıca istenildiği takdirde vatandaşlara dikmeleri için fidan verebileceğimizi söyledik. 11 yıl önce 106 bin metrekare olan yeşil alanı bugün 1 milyon metrekare alana çıkardık" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.