Kalkınma Bakanı Yılmaz: Özgür Bir Ortam Olmadan Yenilik Olmaz (3)

VALİYİ ZİYERET ETTİ Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Akdeniz Üniversitesi'nde Akademik Yıl açılış töreninde verdiği ilk dersin ardından Antalya Valisi Muammer Türker'i makamında ziyaret etti. Bakan Yılmaz, henüz görevinde 1 haftayı...

22 Ekim 2014 Çarşamba 17:01
Kalkınma Bakanı Yılmaz: Özgür Bir Ortam Olmadan Yenilik Olmaz (3)






VALİYİ ZİYERET ETTİ
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Akdeniz Üniversitesi'nde Akademik Yıl açılış töreninde verdiği ilk dersin ardından Antalya Valisi Muammer Türker'i makamında ziyaret etti. Bakan Yılmaz, henüz görevinde 1 haftayı tamamlayan Vali Türker'in makamında ağırladığı ilk bakan oldu. Girişte Valilik Şeref Defteri'ni imzalayan Bakan Yılmaz'a ayrıca Antalya'nın yöresel Döşemealtı halısı hediye edildi. Ziyarette Bakan Yılmaz, Vali Türker'e başarı dileklerini iletti, kendisini bürokrasiden yakinen tanıdığını dile getirdi.
Antalya'nın çok hızlı gelişim kaydeden bir bölge olduğunu belirten Yılmaz, "Türkiye'nin 5'inci büyük ili. Ekonomimizde de çok önemli yere sahip. Turizm gelirlerinde, tarım potansiyeli açısından büyük değer ifade eden bir ilimiz. Diğer taraftan yenilenebilir enerji başta olmak üzere potansiyeller vaat eden, her şeyden önemlisi nitelikli bir insan gücü oluşturma ve bunun üzerinden bilim ve teknoloji geliştirip katma değere dönüştürme bakımından önemli bir merkez olma potansiyeli var" diye konuştu.
Hem merkezi idare hem de yerel yönetimler olarak Antalya'ya destek olduklarını, büyük yatırımlar gerçekleştirdiklerini belirten Bakan Yılmaz, "Antalya Türkiye'nin 2013 yürüyüşüne büyük katkılar veren ve katkısını artıracak bir ilimiz" dedi.

KOLEJ AÇILIŞINA KATILDI
Bakan Yılmaz, ziyaretin ardından Özel Envar Anadolu ve Fen Lisesi yeni hizmet binası açılış törenine katıldı. Bakan Yılmaz burada yaptığı konuşmada, hükümet olarak insanı vurgulayan bir anlayışla, bütün politikaların odağına insanı alan bir yaklaşım sergilediklerini söyledi. Dolayısıyla eğitime büyük önem verdiklerini belirten Bakan Yılmaz, "Gelecek nesilleri daha iyi, daha donanımlı yetiştirmek için bütün fedakarlıkları yaptık. Maalesef geçmişte eğitim ihmal edilmiş bir alan. 77 milyon insanımızın okulda geçirdiği süre 7.6 yıl oldu. Ama bu çok yetersiz. İnsani kalkınma endekslerinde 187 ülke içinde 110'uncu sıradayız. Fakat bu gösterge bu günün meselesi değil" diye konuştu. Yaptıkları reformlarla şu an eğitim sistemine giren bir çocuğun ortalama okullarda geçireceği 14.4 yıl olacağını belirten Yılmaz, "Aşağıdan gelen nesil çok şükür böyle geliyor" dedi.
Konuşmasının ardından Bakan Cevdet Yılmaz ve beraberindekiler, okulun açılışını gerçekleştirdi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.