Kamu-Sen'den teröre tepki yürüyüşü

İZMİR'de, Türkiye Kamu-Sen üyeleri, son günlerde artan terör olaylarını kınamak için yürüdü. Türk Kamu-Sen İzmir İl Temsilcisi Doğruyol, "Terörle müzakere olmaz, bizim Kürt sorunu diye bir sorunumuz yok, terör sorunumuz var"...

27 Ağustos 2015 Perşembe 23:10
Kamu-Sen'den teröre tepki yürüyüşü






İZMİR'de, Türkiye Kamu-Sen üyeleri, son günlerde artan terör olaylarını kınamak için yürüdü. Türk Kamu-Sen İzmir İl Temsilcisi Doğruyol, "Terörle müzakere olmaz, bizim Kürt sorunu diye bir sorunumuz yok, terör sorunumuz var" dedi.
Basmane Gar'da toplanan yaklaşık 500 kişilik Türkiye Kamu-Sen İzmir İl Temsilciliği üyeleri, son günlerde artan terör olaylarını kınamak için, açtıkları "Sözün bittiği yerdeyiz" pankartıyla yürüdü. "Kahrolsun PKK", "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Askere, polise uzanan eller kırılsın" sloganları atan grup, İzmir Büyükşehir Belediyesi önüne kadar yürüdü. Son günlerde şehit olan polis ve askerler için saygı duruşunda bulunan grup İstiklal Marşı'nı okudu. Grup adına basın açıklamasını okuyan İzmir Kamu-Sen İl Temsilcisi Ahmet Doğruyol, "Gün geçmesin ki, bir şehit haberi almayalım, terör saldırısını duymayalım. Yıllardan bu yana ifade ettik, terörle müzakere olmaz, mücadele olur, bizim Kürt sorunu diye bir sorunumuz yok terör sorunumuz var. 2002 yılında neredeyse sıfır noktasına gelen terörün bugün geldiği yer ciğerimizi yakmaktadır. Bu güne dek teröre şehit verdiğimiz yaklaşık 8 bin asker, polis, korucu ve son günlerdeki, 55 şehit terör politikalarımızın ne kadar yanlış olduğunu ortaya koymaktadır" dedi.
"TERÖRDEN EN BÜYÜK ZARARI KÜRT VATANDAŞLARIMIZ GÖRDÜ"
Terör örgütü eylem ve uygulamalarının en büyük zararı Kürt kökenli vatandaşlarımıza vermiştir diyen Doğruyol, "Özellikle doğu ve güneydoğu bölgelerimizde dağa kaçırılanlar Kürt, yolu kesilenler Kürt, öldürülenler Kürt. Bu nasıl bir Kürt hakkı aramak ve korumaktır? PKK Kürt değil, batı destekli Ermeni terör örgütüdür" dedi. Çözüm sürecinin teröristleri güçlendirdiğini öne süren Doğruyol, "Çözüm sürecinin hep karşısında olduk. Yanlış olduğunu ifade ettik. Keşke siz haklı çıksaydınız da terör bitseydi. Teröriste, terörist demeyen, askerlerimizle dağdaki eşkıyayı aynı kefeye koyan, asker polis şehit edilirken ses çıkarmayıp, teröristler öldürülüyor diye barış blokları oluşturanlar bilsinler ki ihanet içerisindedirler. Terörle etkin mücadele istiyoruz. Doğu illerimizde devlet otoritesi istiyoruz. Biz vatana ihanet suçunun karşılığının idam cezası olmasını istiyoruz" diye konuştu.
Grup, alandaki polislere çiçek verdikten sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.