Kamulaştırma bedeli ödenmeyince çevreyolunu trafiğe kapattılar

BURSA'da merkez Yıldırım İlçe Belediyesi tarafından 2004 yılında çevreyolu için evleri ve arazileri kamulaştırılan ailelerin kadın fertleri, kendilerine ödeme yapılmadığı gerekçesiyle yolu trafiğe kapattı. Çocuklar tarafından...

08 Mart 2015 Pazar 18:16
Kamulaştırma bedeli ödenmeyince çevreyolunu trafiğe kapattılar






BURSA'da merkez Yıldırım İlçe Belediyesi tarafından 2004 yılında çevreyolu için evleri ve arazileri kamulaştırılan ailelerin kadın fertleri, kendilerine ödeme yapılmadığı gerekçesiyle yolu trafiğe kapattı. Çocuklar tarafından yola dizilen taşların başında kadınlar, küreklerle nöbet tuttu. 2 saat süreyle kapatılan yol, Yıldırım İlçe Emniyet Müdürü İlker Türkbayrak'ın kadınları ikna etmesi sonucu açıldı.
Merkez Yıldırım ilçesine bağlı Şirinevler Mahallesi'nde 2004 yılında belediye tarafından yol yapımı için yaklaşık 5 bin 800 metrekare alan istimlak edilerek çevre yolu geçişine bağlandı. Bölgede arazi ve evleri istimlak edilenler, 11 yıldır kendilerine ödeme yapılmadığını ve belediye tarafından kendilerinin oyalandığını iddia eden kadınlar, günde yüzlerce aracın geçiş yaptığı yola taşlar dizerek bölgeye araç trafiğine kapattılar. Ellerinde küreklerle nöbet tutulan kadınlardan 67 yaşındaki Havva Birinci, "Yol geçsin, geçmesin demiyoruz. Bize hakkımızı versinler. Ne yapılırsa yapılsın ama hakkımızı versinler" dedi.
Olay yerine gelen Yıldırım İlçe Emniyet Müdürü İlker Türkbayrak, "Tepkinizde haklı olabilirsiniz ama bunun çözümü yol kapatmak değil" dedi. Türkbayrak'ın kadınları yetkililerle görüştüreceğini söylemesi üzerine ikna olan kadınlar, iki saat süresince kapattıkları yolu, yeniden trafiğe açtı.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.