Kanadından Vurulan Şahin Tedaviye Alındı

Faruk ÇUHADAROĞLU/KAYSERİ, () - KAYSERİ’de avcıların ateşiyle kanadından vuralarak yaralanan şahin, Rehabilitasyon Merkezi'nde tedaviye alındı. Şahin burada sağlığına kavuştuktan sonra tekrar doğaya salınacak. Rehabilitasyon...

28 Kasım 2014 Cuma 12:55
Kanadından Vurulan Şahin Tedaviye Alındı






Faruk ÇUHADAROĞLU/KAYSERİ, () - KAYSERİ’de avcıların ateşiyle kanadından vuralarak yaralanan şahin, Rehabilitasyon Merkezi'nde tedaviye alındı. Şahin burada sağlığına kavuştuktan sonra tekrar doğaya salınacak.
Rehabilitasyon Merkezi sorumlusu veteriner Hilal Akbaş, Kayseri’de bir ayda bilinçsiz avcılar tarafından ateş edilerek yaralanan 11 şahin ve kartalın merkezde tedavi edildiğini bildirdi. Akbaş, "Burada tedavileri yapılan yaralı hayvanlar, sonrasında ise doğaya uyum sağlayabilmeleri için hem cinslerinin bulunduğu ortamda tutulmaya başladı. Tedavileri biten ve hayatlarını dışarıda devam edebilecek hayvanlar doğaya salınırken vücutlarından bir kısmı ampute edilen (kesilen) hayvanlar ise rehabilitasyon merkezlerinde tutuluyor. Yaralı olarak bulunan şahinimiz bir kanadı kırık olarak bize getirildi. Yapılan tedavi ve çekilen röntgen neticesinde hayvanın kanadının iyi olamayacağı kanısına vardık. Bir süre tedavi gördükten sonra iyileşmeyen kanadı ona zarar vermemesi için ampute etmek zorunda kaldık. Şahinimiz yaşama sevinci yüksek bir hayvan olduğu içinde biz tek kanadı ile hayatına devam edebilecek. Ancak doğal ortamına kavuşturamayacağız"’ dedi.

Hilal Akbaş, "Özellikle kızıl şahin bölgemizde çok fazla. Nereden baksanız, 2 haftada bir Kızıl Şahin merkezimize yaralı olarak getiriliyor. Bu şahinimiz çok şanslı. Tamamen sağlığına kavuşmuş uçma yeteneğini tekrar kazanmış hayvanları zaten biz esaret altında tutmuyoruz. Uygun şartlarda tekrar bulunduğu yere mümkünse bırakmayı tercih ediyoruz. Ama bunun gibi tek kanadı olan ve doğal ortamda hayatını devam ettiremeyecek olan hayvanları da burada barındırıyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.