Kanser hastası Ayşe'nin Güney Kore hayali gerçek oluyor

Mersin’in Tarsus ilçesinde 4 yıldan bu yana yumuşak doku kanseri tedavisi gören 13 yaşındaki Havin Ayşe Baldaz'ın, Güney Kore'yi görme hayali, Kore Turizm Organizasyonu İstanbul Ofisi yetkilileri aracılığıyla gerçeğe dönüştürülüyor.

15 Kasım 2017 Çarşamba 12:56
Kanser hastası Ayşe'nin Güney Kore hayali gerçek oluyor






MERSİN (AA) - Anıl Bağrık - Mersin’in Tarsus ilçesinde, 4 yıldan bu yana yumuşak doku kanseri tedavisi gören 13 yaşındaki Havin Ayşe Baldaz'ın, internet aracılığıyla tanıyıp kültürüne ilgi duyduğu Güney Kore'ye gitme hayali gerçeğe dönüşüyor.

Annesini 2,5 yaşındayken bir trafik kazasında kaybeden 13 yaşındaki Baldaz'a 2013 yılında yumuşak doku kanseri teşhisi konuldu.

Hastalığı dördüncü evreye gelen Baldaz'a yaklaşık 4 yıldır devam eden tedavi sürecinde en büyük desteği ise babası Abdulbaki Baldaz ile 2009 yılında evlendiği eşi Nuran Baldaz verdi. Tedavi devam ederken internetten izlediği müzik klipleriyle Güney Kore kültürüne ilgi duymaya başlayan Baldaz'da, bu ülkeye gitme arzusu doğdu. Baldaz'ın isteğinin haberleştirilmesiyle durumu öğrenen Kore Turizm Organizasyonu İstanbul Ofisi yetkilileri, Anadolu Ajansı aracılığıyla aileyle irtibata geçti.

Baldaz'ı Güney Kore'ye götürerek hayalini gerçeğe dönüştürmek isteyen yetkililer, süreci başlatırken çocuğu Tarsus'taki evinde ziyaret etti. Kore Turizm Organizasyonu İstanbul Ofisi Müdürü Jaesang Lee, Baldaz ailesiyle görüşerek çocuğun durumu hakkında bilgi aldı. Lee, görüşmede, Ayşe Baldaz'ın kısa bir süre içerisinde beraberinde ailesi ile Güney Kore'ye götürüleceği müjdesini verdi.

Aldığı haber karşısında gözyaşlarını tutamayan Baldaz, büyük sevinç yaşadı.

"İçim içime sığmıyor"

Havin Ayşe Baldaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayalini gerçekleştireceği için çok mutlu olduğunu söyledi.

Güney Kore ilgisinin izlediği bir video ile başladığını anımsatan Baldaz, "Orayı çok görmek istiyorum. Çok mutluyum, mutluluktan ağlamak istiyorum. Çok heyecanlıyım. Acaba nasıl geçecek diye düşünüyorum. Acayip bir duygu, içim içime sığmıyor." diye konuştu.

Hayalinin bir gün gerçek olacağına inandığını vurgulayan Baldaz, "Büyüdüğümde kendi imkanlarımla gidebilirim sanıyordum. Şimdiden gerçek olması ise beni çok mutlu etti." dedi.

Baldaz, Güney Koreli müzik grubu Bangtan Sonyeondan'ın hayranı olduğunu anlatarak, bu grupla tanışmayı çok istediğini söyledi.

Ülkenin başkenti Seul'u çok merak ettiğini dile getiren Baldaz, Güney Kore ile ilgili araştırmalarında, Türk ve Kore halkının birbirine çok yakın iki millet olduğunu öğrendiğini ifade etti.

Baldaz ayrıca, bazı gönüllülerin organizasyonuyla Güney Kore'den bir grup kişinin destek videosu çekerek kendisine gönderdiğini aktardı.

Anahtar Kelimeler:
Güney KoreMersin
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.