Kapadokya'nın gözü azalan Japon pazarında

TÜRKİYE’nin kültür, doğa ve manzara turizmi merkezlerinden Kapadokya’nın bir numaralı ziyaretçileri konumundaki Japon turist sayısı, son dönemlerde yakın coğrafyadaki olayların etkisiyle büyük ölçüde azaldı....

27 Nisan 2015 Pazartesi 15:36
Kapadokya'nın gözü azalan Japon pazarında






TÜRKİYE’nin kültür, doğa ve manzara turizmi merkezlerinden Kapadokya’nın bir numaralı ziyaretçileri konumundaki Japon turist sayısı, son dönemlerde yakın coğrafyadaki olayların etkisiyle büyük ölçüde azaldı. Kapadokya Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (KAPTİD) ile Türk Hava Yolları, azalan Japon turist sayısını eski düzeyine ulaştırmak amacıyla işbirliği yapmaya karar verdi.
Japonya pazarını tekrar canlandırabilmek amacıyla yapılabilecek çalışmaları görüşmek için THY’nin Tokyo Müdürü Mustafa Dökmetaş, Osaka Müdürü Sait Şamil Karakuş, THY Nevşehir Müdürü Osman Taha Küçük ve KAPTİD Başkanı Yakup Dinler’in misafiri olarak bölgeye geldi. Yakup Dinler, misafirleri ile Ürgüp’te akşam yemeğinde bir araya gelerek yapılabilecek uygulamaları masaya yatırdıklarını söyledi.
Yaptıkları fikir alışverişi sonrasında Kapadokya turizmcilerinin Eylül’de yapılacak JTB fuarı ile aynı zaman diliminde workshoplar düzenleme fikrini oluşturduklarını anlatan Dinler, bu konuda THY Japonya müdürlerinin ellerinden gelen her türlü kolaylığı sağlayacaklarını belirtti. Dinler, geçtiğimiz hafta bölgeye gelen 16 üst düzey Japon tur operatörü yetkilisinin son derece iyi izlenimler ile ayrıldıkları da belirtti.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.