Kapadokya'yı 10 bin Anzak ziyaret edecek

NEVŞEHİR,() -ÇANAKKALE Savaşları'nın 100'üncü yıl dönümü için Türkiye’ye gelen 50 bin civarındaki Avustralya ve Yeni Zelandalı'dan oluşan Anzak gruplardan yaklaşık 10 bin kişinin Kapadokya’yı da ziyaret edeceği belirtildi. Kapadokya...

30 Nisan 2015 Perşembe 14:47
Kapadokya'yı 10 bin Anzak ziyaret edecek






NEVŞEHİR,() -ÇANAKKALE Savaşları'nın 100'üncü yıl dönümü için Türkiye’ye gelen 50 bin civarındaki Avustralya ve Yeni Zelandalı'dan oluşan Anzak gruplardan yaklaşık 10 bin kişinin Kapadokya’yı da ziyaret edeceği belirtildi.
Kapadokya Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (KAPTİD) Başkanı Yakup Dinler, Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yıl dönümü için Türkiye’ye Avustralya ve Yeni Zelandalı'dan oluşan Anzak grupların büyük ilgi gösterdiğini belirterek, “Farklı gruplar halinde 50 bin civarındaki Anzak ülkemize geldi. Bunlar farklı tarihlerde giriş yaptı. Çanakkale’ye gelen gruplar daha sonra İstanbul, Aydın ve Kapadokya’ya gruplar halinde gezmeye gitti. Bir kısmı ise Çanakkale’yi gezdikten sonra ülkelerine döndü. Avustralya ve Yeni Zelandalı'dan oluşan Anzak gruplardan yaklaşık 10 bin kişi de farklı tarihlerde Kapadokya’yı ziyaret edecek. Bunlar topluca gelmiyorlar. Dolayısıyla da Kapadokya’da önceki yıllarda düzenlenen Anzak eğlenceleri yapılmayacak” dedi.
Halen Kapadokya’da Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yıl dönümü için Türkiye’ye gelen çok sayıda Avustralya ve Yeni Zelandalı turistin bulunduğunu, önümüzdeki günlerde de geleceklerin olacağını kaydeden Dinler, bunun bölge turizmi için çok yararlı olduğunu belirtti. Her yıl binlerce Avustralyalı ve Yeni Zelandalı turistin atalarının Çanakkale kara savaşları sırasında Anzak Koyu'na yapılan çıkarmanın anıldığı gün olan Anzak Günü dolayısıyla ülkemize geldiğini, bunun önemli bir kısmının da Kapadokya bölgesine geldiğini anlatan Dinler, Avustralyalı ve Yeni Zelandalılar için en önemli ulusal olaylardan biri olarak nitelenen olayın daha geniş kesimlere tanıtılmasının ülke ve bölge turizmi için gerekli olduğunu da vurguladı.


FOTOĞRAFLI
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.