Kapatılan DEP'in eski milletvekili Nizamettin Toğuç, 21 yıl sonra Türkiye'ye döndü

Ferit ASLAN/ DİYARBAKIR, ()- KAPATILAN DEP'in eski milletvekili Nizamettin Toğuç, 21 yıl aradan sonra Türkiye'ye döndü. Almanya'dan uçakla Ankara'ya gelen Toğuç, polis tarafından gözaltına alınarak Ankara adliyesine götürüldü. Batman'da,...

28 Nisan 2015 Salı 13:45
Kapatılan DEP'in eski milletvekili Nizamettin Toğuç, 21 yıl sonra Türkiye'ye döndü






Ferit ASLAN/ DİYARBAKIR, ()- KAPATILAN DEP'in eski milletvekili Nizamettin Toğuç, 21 yıl aradan sonra Türkiye'ye döndü. Almanya'dan uçakla Ankara'ya gelen Toğuç, polis tarafından gözaltına alınarak Ankara adliyesine götürüldü.
Batman'da, 1993 yılında DEP'in eski milletvekili Mehmet Sincar'ın öldürüldüğü suikastten yaralı kurtulan ve 21 yıldan bu yana Türkiye dışında yaşayan Nizamettin Toğuç, bugün uçak ile Türkiye'ye döndü. Ankara Esenboğa Havalimanı'nda eski DEP Milletvekili Selim Sadak, avukatı Yusuf Alataş ve ailesi tarafından karşılanan Toğuç, polis tarafından gözaltına alınarak Ankara Adliyesi'ne götürüldü. Selim Sadak, daha önce de yine eski DEP milletvekili Ali Yiğit'in geldiğini ve ifade işleminden sonra serbest bırakaldığını belirterek, Toğuç'un da serbest bırakılmasını beklediklerini söyledi.
Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılan DEP'in o dönemdeki milletvekilleri; Leyla Zana, Orhan Doğan, Hatip Dicle, Ahmet Türk, Sırrı Sakık ve Mahmut Alınak'ın dokunulmazlıklarının kaldırılıp cezaevine konulmaları ardından Remzi Kartal, Zübeyir Aydar, Naif Güneş, Mahmut Kılınç ve Ali Yiğit ve Nizamettin Toğuç, 21 yıl önce Avrupa'ya gitmişlerdi. Avrupa Kürt Federasyonları Genel Başkanlığı'nı yürüten Toğuç'un serbest bırakılması halinde HDP'nin seçim çalışmalarına destek vermek için Batman'a geleceği belirtildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.