Kara Havacılık davasında tutukluluk hallerinin devamına karar verildi

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Ankara'yı vuran helikopter pilotlarının da aralarında bulunduğu 151 tutuklu sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.

24 Mayıs 2018 Perşembe 16:32
Kara Havacılık davasında tutukluluk hallerinin devamına karar verildi






ANKARA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Kara Havacılık Komutanlığı'ndaki eylemlere ilişkin 151 kişinin yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda görülen duruşmada, sanıklar, avukatları ve müşteki avukatları hazır bulundu.

Cumhuriyet Savcısı Bülent Karakuş'un dün görülen celsede sunduğu esasa ilişkin mütalaasına karşı diyecekleri sorulan sanıklar, savunmalarını hazırlamak için süre talep etti.

Müşteki avukatları da beyanlarını yazılı olarak mahkemeye sunacaklarını belirtti.

Esasa ilişkin savunmaların hazırlanması için sanıklara süre verilmesine hükmeden mahkeme, davayı 30 Temmuz-17 Ağustos tarihleri arasında görülmek üzere erteledi.

Mahkeme, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin de devamına hükmetti.

Mütalaadan

Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesince 31 Temmuz 2017'de görülmeye başlanan davada, sanıkların ve tanıkların dinlenmesinin tamamlanmasının ardından dün görülen celsede Cumhuriyet Savcısı Bülent Karakuş esasa ilişkin mütalaasını açıkladı.

Savcı Karakuş, 151 sanıktan 122'sine "anayasayı ihlal" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, 6'sına da FETÖ üyeliğinden 15 yıla kadar hapis cezası verilmesini talep etmiş, firari iki sanığın dosyasının ayrılmasını, 21 sanık hakkında da "delil yetersizliği" sebebiyle beraat kararı verilmesini istemişti.

Muhabir: İsmet Karakaş

Anahtar Kelimeler:
Türkiye
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.