Karacabey Nestle’de işçilerin açlık grevi sona erdi

Aydın FİDAN/KARACABEY (Bursa), () - BURSA’nın Karacabey İlçesi’ndeki Nestle Fabrikası'nda Tek Gıda-İş Sendikası’na üye oldukları için işten çıkartıldıkları öne sürülen  işçilerin mart ayından beri sürdürdükleri...

22 Mayıs 2015 Cuma 15:55
Karacabey Nestle’de işçilerin açlık grevi sona erdi






Aydın FİDAN/KARACABEY (Bursa), () - BURSA’nın Karacabey İlçesi’ndeki Nestle Fabrikası'nda Tek Gıda-İş Sendikası’na üye oldukları için işten çıkartıldıkları öne sürülen  işçilerin mart ayından beri sürdürdükleri açlık grevi sona erdi. Tek Gıda İş Sendikası Bursa Örgütlenme Sorumlusu Suat Karlıkaya, Nestle’ye Pazartesi gününe kadar süre tanıdıklarını, bu süre zarfında işçilerin işe iade edilmemeleri halinde artık oturarak eylem yapmayacaklarını, tepkilerini daha da çok yükselteceklerini söyledi. 
Karacabey’de faaliyet gösteren ve 900 işçinin çalıştığı Nestle Fabrikası'nda geçen temmuz ayında işveren ile Hak-İş’e bağlı Öz Gıda İş Sendikası arasında 6 ay süren toplu sözleşme görüşmelerinin sonunda uzlaşma sağlanırken, 32 işçi ücretli izne çıkarıldı. Sözleşme sürecindeki davranışları gerekçesiyle bu işçilerin tümü hakkında soruşturma başlatıldı. Soruşturma sonunda 23 işçinin işine son verildi. İşverenin daha sonra 9 işçinin geri dönüşüne izin vermesine rağmen işçiler bu teklifi kabul etmeyerek arkadaşlarıyla birlikte 11 ay önce eyleme başladı. İşçiler, eylemi mart ayında haftada 3’er kişilik gruplar halinde açlık grevine dönüştürdü. Son olarak tüm işçilerin bir haftalık açılık grevi ise bugün sona erdi.
'HAKSIZLIĞIN TELAFİ EDİLMESİNİ İSTİYORUZ'

Çeşitli sivil toplum örgütlerinin destek verdiği açlık grevinin sona ermesi nedeniyle yazılı açıklama yapan Tek-Gıda İş Sendikası Genel Teşkilatlanma Sekreteri İbrahim Ören, işten çıkartılan işçilerin yeniden işe iade edilmesini istediklerini vurguladı. Ören şöyle dedi:
"Yaklaşık 11 aydır süren bir ekmek mücadelesinde Nestle’den haksız yere atılan işçi kardeşlerimizin burada uğradığı haksızlığın telafi edilmesini istiyoruz. Bu sürecin bugüne kadar gelen bölümünde hep barışçıl olmaya ve 23 arkadaşımızla devam etmeye özen gösterdik. Ancak, eylemsellikte artık yanımızda eşlerimiz, çocuklarımız, annelerimiz, babalarımız ve tüm emek dostlarımız olacak. Yani herkese çağrı yapacağız. Artık bizim beklemeye tahammülümüz kalmadı. Bu arkadaşlarımızı bir an önce işbaşı yaptırın. Aksi bir karar durumunda önümüzdeki Pazartesi günü itibarı ile artık oturmayacağımızı bildirmek isteriz." 
Tek Gıda İş Sendikası Bursa Örgütlenme Sorumlusu Suat Karlıkaya, Nestle’ye Pazartesi gününe kadar süre tanıdıklarını, bu süre zarfında işçilerin işe iade edilmemeleri halinde artık oturarak eylem yapmayacaklarını, tepkilerini daha da çok yükselteceklerini söyledi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.