Karakolda tecavüze 'Bağırmadı' diye tahliye edildi

İstanbul'da gözaltına alınan bir kadın götürüldüğü karakolda bir emniyet mensubunun tecavüzüne uğradı. Zanlı, 7 ay sonra 'Müşteki tecavüz sırasında bağırmadı' gerekçesiyle tahliye edildi.

04 Ekim 2015 Pazar 02:00
Karakolda tecavüze 'Bağırmadı' diye tahliye edildi






Karakolda tecavüze 'Bağırmadı' diye ceza verilmedi

Gözaltına alındığı İstanbul'da bir karakola götürelen ve Özlem Apaydın sahte kimliğiyle yakalanan Rusya kökenli kadın, burada bir emniyet mensubunun tecavüzüne uğradı. Genç kadın şikayetçi oldu. 7 ay tutuklu kalan emniyet görevlisi, hakimin 'Tecavüze uğrayan kadın bağırması gerekir' savıyla zanlıya tahliye edildi.

İstanbul’da gözaltına alınan Patıman A.’ya karakolda tecavüze iki kadın üye hakim “müştekinin rızası vardı, direnmedi” dedi.

Gece kulüplerinde arama yapan polisler “Özlem Apaydın” sahte kimliğini kullanan Rusya uyruklu Patımat A.’yı gözaltına aldı.

Savcılık karakoldaki kamera kayıtlarında N.K'nın şikayetçi ile önce kadınlar tuvaletine ardından da odaya girdiklerini tespit etti. Komiser N.K’yı tutuklayan savcılık, 18 yıl hapis istemiyle dava açtı. N.K, 7 ay tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakıldı. Mahkeme kararında “Kişinin komiser olması, müştekinin direnmemesi için bir sebep değil.

Müştekinin rızasıyla ilişkiye girdiği anlaşılmıştır" denildi. Hakim Metin Tamirci ise sanığın gözaltındaki mağduru zorla odasında tutarak tecavüz ettiğine ilişkin dosyada yeterli delil bulunduğunu, sanığın cezalandırılması gerektiğini ifade etti. KAYNAK AKŞAM GAZETESİ
Son Güncelleme: 04.10.2015 02:05
Anahtar Kelimeler:
Karakolda Tecavüz
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.