Kardan Kapanan Yolda Mahsur Kalan Çobanlar Ve 700 Hayvan Kurtarıldı

MUŞ'un yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi, yolları kapattı. Üçevler Köyü'nden kent merkezindan getirilmek istenen 700 hayvan ile çobanlar ve besiciler, mahsur kaldı. Özel İdare ekiplerinin çabaları...

25 Kasım 2014 Salı 16:42
Kardan Kapanan Yolda Mahsur Kalan Çobanlar Ve 700 Hayvan Kurtarıldı






MUŞ'un yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi, yolları kapattı. Üçevler Köyü'nden kent merkezindan getirilmek istenen 700 hayvan ile çobanlar ve besiciler, mahsur kaldı. Özel İdare ekiplerinin çabaları ile kapanan yol 5 saat sonra ulaşıma açıldı, çobanlar ve besiciler ile hayvanlar kurtarıldı.
Deniz seviyesinden 2 bin 200 metre yükseklikte Üçevler Köyü'nün Çavuştepe mevkisinde çobanlar, besiciler, hayvanları ile birlikte bugün saat 06.00'da kent merkezine gelmek için yola çıktı. Ancak, kar yağışının yolları kapatması nedeniyle hayvanlar ile sahipleri ve çobanlar mahsur kaldı. Durumun Valiliğe bildirilmesinin ardından bölgeye İl Özel İdaresi ekipleri yönlendirildi. Ekipler iş makineleri ile kardan kapanan yolu 5 saat sonra ulaşıma açtı.
İhbar üzerine olay yerine ekipleri gönderdiklerini söyleyen Özel İdare Müdürlüğü Genel Sekreteri Şehmuz Yentürk, "Köylerden 700 hayvanın yola çıktığı ve Çavuştepe mevkisinde karın geçit vermediği ihbarı geldi. Gönderdiğimiz iş makinalarının karla kaplı yolu açması sonucu hayvanlarla birlikte birlikte sahiplerini sağ salim şehir merkezine getirdik" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.