Kars'ın Kurtuluşunda Beyaz Güvercin Uçuruldu

Bedir ALTUNOK/KARS, () - KARS’ın işgalden kurtuluşunun 94'üncü yıldönümü etkinliklerinde, esaretten kurtuluş, beyaz gelinlikli kızın temsili ile canlandırıldı. Özgürlüğün simgesi beyaz güvercinler ise gökyüzüne uçuruldu. Hükümet...

30 Ekim 2014 Perşembe 13:56
Kars'ın Kurtuluşunda Beyaz Güvercin Uçuruldu






Bedir ALTUNOK/KARS, () - KARS’ın işgalden kurtuluşunun 94'üncü yıldönümü etkinliklerinde, esaretten kurtuluş, beyaz gelinlikli kızın temsili ile canlandırıldı. Özgürlüğün simgesi beyaz güvercinler ise gökyüzüne uçuruldu.
Hükümet Konağı önünde düzenlenen tören, Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı’nın Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. İlk ve orta dereceli okullar, öğretmen ve kurum amirlerinin de katıldığı törende Belediye Başkanı MHP'li Murtaza Karaçanta, Karaman’ın Ermenek ilçesinde meydana gelen maden faciasında göçük altında kalan 18 işçi için duydukları üzüntüyü dile getirerek başladı. Bugünü bu vesile ile hem buruk hem de Kars’ın kurtuluşunun 94'üncü yıldönümü nedeniyle sevinçle yaşadıklarını ifade eden Karaçanta, Doğu Cephesi birliklerine bağlı 9'uncu Kafkas Tümeni’nin Ermenilerin direnişini kırarak Kars’a girişinin haklı gururunu yaşadıklarını belirtti. Başkan Karaçanta, şöyle dedi:

"Kim ne derse desin ne yaparsa yapsın, bu topraklarda Türk Milleti ilelebet varlığını sürdürecektir. Yüce gönüllü Türk ulusuyuz hepimiz, şuna iyice inanın, Vatan namustur boşuna bu heves bu hırs bu gözü dönmüşlük. Kimse yıkamadı direncimizi, birliğimizi."
Etkinlikler Kars’ın kurtuluşunu temsilen esaretten kurtuluşu canlandıran gelin, zabıtanın kolunda, öğrencilerin ıslık ve alkışları işleğinde protokolün yanına getirildi. Gelin, Türk Bayrağını öpüp alnına koyduktan sonra Vali, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanına teslim etti. Tören, Vali ve Belediye Başkanının beyaz güvercinleri uçurtmasıyla son buldu.
Törenlerin ardından bayrak ve flama tutan öğrencilerin yanına giden Vali Günay Özdemir, dün Cumhuriyet törenlerinde üşüyen öğrencilerin yanına giderek gönüllerini aldı. Vali Özdemir, "Dün sizi üşüttük sizleri kusura bakmayın, olur mu? Bugün üşümediniz değil mi? Bugün iyisiniz yani. Bundan sonra böyle. Soğuk günlerde montlarınızı, kabanlarını giyip geleceksiniz oldu mu? Hadi hepinize teşekkür ederiz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.