Karton Tekneler Yarıştı

Cihan KAYA/FETHİYE (Muğla), () - MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde, Göcek D-Marin tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen 'Karton Tekneler Yarışması'nda 13 takım arasından Marma Vegas Over Takers birinci oldu. Her yıl ekim ayında D-...

05 Kasım 2014 Çarşamba 10:02
Karton Tekneler Yarıştı






Cihan KAYA/FETHİYE (Muğla), () - MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde, Göcek D-Marin tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen 'Karton Tekneler Yarışması'nda 13 takım arasından Marma Vegas Over Takers birinci oldu.
Her yıl ekim ayında D- Marin bünyesinde yapılan 'Karton Tekneler Yarışması' renkli görüntülere sahne oldu. D-Marin Sahili'ndeki yarışmaya aralarında yabancı uyrukluların da bulunduğu 13 takım katıldı. Yarışmaya katılanlar, yanlarında getirdikleri malzeme ve aletlerle 4 saat boyunca karton tekneler yaptı. Daha sonra denize indirilen karton tekneler yarıştırıldı. İngiliz, Marma Vegas Over Takers birinci olurken aynı ülkeden Spooky isimli grup ikinciliği elde etti. Üçüncülük de Almanlardan oluşan Fogies takımının oldu. En İyi Tasarım ödülü ise İskoç uyrukluların oluşturduğu Gareth the Viking takımına gitti. Dereceye girenler, çeşitli içecekler ve plaketle ödüllendirildi.
Ödül töreninde konuşan D-Marin Göcek Marina Müdürü Onur Ugan, "Karton Tekneler Yarışması marinacılık ve yatçılık uğraşan bir yerin yapabileceği etkinliklerden en güzelinden bir tanesi. Çünkü insanlar 3-4 saat gibi bir sürede kendi teknelerini yapıyorlar. Bu tekneler iki kategoride değerlendiriliyor. Birincisi estetik güzelliği, ikincisi ise denizdeki yarış parkurunu bozulmadan sağlıklı bir şekilde tamamlayacak kondisyonda olması. Dört saatlik bir çalışma sonucunda, keyifli ve heyecan dolu bir yarış oldu" dedi.

FOTOĞRAFLI

 


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.