Kayalıklar arasında kayısı ağacı

Bedir ALTUNOK/KARS, () - KARS’ın Arpaçay İlçesine bağlı Tomarlı Köyünde dev kayalıklar arasında büyüyen kayısı ağacı meyve vermeye başladı. Arpaçay'a 7 kilometre uzaklıktaki Tomarlı Köyü'nün 'Ziyaret Tepesi' olarak bilinen...

26 Haziran 2015 Cuma 11:35
Kayalıklar arasında kayısı ağacı






Bedir ALTUNOK/KARS, () - KARS’ın Arpaçay İlçesine bağlı Tomarlı Köyünde dev kayalıklar arasında büyüyen kayısı ağacı meyve vermeye başladı.
Arpaçay'a 7 kilometre uzaklıktaki Tomarlı Köyü'nün 'Ziyaret Tepesi' olarak bilinen kesiminde 15 yıl önce kayalıklara atılan çekirdekten kayısı ağacı yetişti. Meyve veren ağaçla ilgili konuşan Muhtar Ferit İlgar, her yıl yetişen lezzetli kayısıları özellikle çocukların yediğini belirtti. Ferit İlgar, "Kayalıklar arasında hiç görünürde toprak bile yok. Buradan çıkan kayısı ağacı, bizi çok şaşırtmıştı. Meyve vermeye başlayınca adeta şok olduk. Kayalıkların arasında, toprağın olmadığı bir yerden çıkan ağaç, Allah'ın lütfu. Bizlere ders verdi. Meyvecilik 140 hane ve 900 nüfuslu köyde hiç yoktu. Tarım ve hayvancılıkla geçiniriz. Ziyaret Tepe'deki kayısı ağacını gören bazı aileler evlerinin bahçelerine meyve fidanı dikmeye başladı. Ziyaret Tepesi'ndeki bu güzel örnek, bizim meyveciliğimize başlamamızı sağlayacak" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.