Kaymakam'ın tayin isyanı

Hasan KIRMIZITAŞ/GAZİANTEP, () - GAZİANTEP'in merkez ilçesi Şahinbey Kaymakamı Selami Aydın, 9 ay kaldığı görevden Bursa Vali Yardımcılığı'na atanınca şoke oldu. Aydın, "Ben yüce Allah'ın adaletine inanıyorum ve ona havale...

03 Temmuz 2015 Cuma 14:52
Kaymakam'ın tayin isyanı






Hasan KIRMIZITAŞ/GAZİANTEP, () - GAZİANTEP'in merkez ilçesi Şahinbey Kaymakamı Selami Aydın, 9 ay kaldığı görevden Bursa Vali Yardımcılığı'na atanınca şoke oldu. Aydın, "Ben yüce Allah'ın adaletine inanıyorum ve ona havale ediyorum" dedi.
'Benim bilgim ve iradem dışında olan bir tayin' diyen Selami Aydın, en az 3 yıl kalması gereken görevden 9 ay sonra başka bir ile atanmasının ismini vermediği bir kişi tarafından gerçekleştiğini söyledi. Kaymakam Aydın, "Bilgim dışında bu tayinin olması beni üzdü. Bu tasarrufu talep eden kişi hangi gerekçeyle bunu yaptı doğrusu merak ediyorum. Konuyu hukuki mecraya taşımayı düşündüm. Öyle bir durum olursa bunun sebebini öğrenmiş olurum. Burada başlattığımız hizmetler aksayacak. Gaziantep Kalesi'ne çıkmaya fırsat bulamadan Bursa'ya gideceğim" dedi.
Tayininde etkili olan kişiyi Allah'a havale ettiğini de belirten Kaymakam Selami Aydın, "Şahinbey'in çok hizmete ihtiyacı var. Bu hizmetlerin aksamasına neden olan kişi o vebali düşünsün. Ben yüce Allah'ın adaletine inanıyorum ve ona havale ediyorum, her şeyi bu dünyada çözemeyiz" diye konuştu.
Türkiye'nin değişik ilçelerinde Kaymakam olarak görev yapan ve son olarak İçişleri Bakanlığı'nda Bakanlık Müşavirliği yapan Selami Aydın, geçen yılki kararname ile Türkiye'nin en büyük 3'üncü ilçesi olan Şahinbey Kaymakamı olarak atandı ve 26 Eylül 2014 tarihinde göreve başladı. 800 bini aşkın nüfuslu Şahinbey'de göreve başlayan Kaymakam Aydın, geçen hafta İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan kararname ile Bursa Vali Yardımcılığı görevine atandı.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.