Kayseri Şeker Fabrikası; Milli bir kuruluşuz

ÇİFTÇİLERİN sahibi olduğu Kayseri Şeker fabrikası tarafından, son dört yıl boyunca süreklilik halini alan eleştirilerin, milli kurumu yıpratmaya yönelik olduğu belirtildi Kayseri Şeker Fabrikası tarafından yapılan yazılı açıklamada, şeker...

01 Nisan 2015 Çarşamba 17:51
Kayseri Şeker Fabrikası; Milli bir kuruluşuz






ÇİFTÇİLERİN sahibi olduğu Kayseri Şeker fabrikası tarafından, son dört yıl boyunca süreklilik halini alan eleştirilerin, milli kurumu yıpratmaya yönelik olduğu belirtildi
Kayseri Şeker Fabrikası tarafından yapılan yazılı açıklamada, şeker fabrikasının gelişiminin tüm ekonomi, finans, tedarikçi firmalar, STK temsilcileri ve kamuoyu tarafından takdirle karşılandığı, kurumun yeni yatırımlar yaptığına dikkat çekildi. Açıklamada, şöyle denildi.
"Alın terinin kıymetini bilmeyenler ve alnı terlemeden kazanma yolunu tercih edenler tarafından gizli mahzenlerde, karanlık odalarda kamuoyunun gündemini meşgul etmek üzere hazırlanarak sosyal medya aracılığı ile servis edilen asılsız iddialar ve çeşitli vesilelerle işten ayrılanların ayrılma nedenlerinden medet umulmakta, ekmeğinin peşinde olan işçilerin umutlarını istismar etmek suretiyle maalesef Kayseri Şeker’i yıpratmaya çalışıldığı görülmektedir. 2011 yılı öncesinde Fabrikayı kapatmaya çalışanlar kirli emellerine ulaşamayınca son günlerde gündemde olan 'Paralel' konusundan medet umma yolunu tercih ederek Kayseri Şeker’in gelişiminin önünü kesmek, tedarikçisi olduğumuz kurumlara karşı oluşan kurumsal kimliği zedelemek, çiftçilerin ve çalışanların kafasını bulandırmaya çalışanlar vardır. Kayseri Pancar Kooperatifi seçimlerinde kendisini yenemediklerinden dolayı kendisine ve ailesine komplo yaptıkları, paralel yapıya bağlı olan şüphelilerin kendisine komplo kurarak haksız yere hakkında soruşturma yapılıp dava açılmasını sağladıkları iddiası ile şikayette bulunmuş olup, iddiaya Adli Makamlar kovuşturmaya yer olmadığına karar verilmesine rağmen, Kayseri kamuoyunu meşgul etme suretiyle parsa toplamaya çalıştıkları görülmektedir. Kayseri Şeker’de 2004-2014 yılları arasında çalışan Özlem Kara isimli personelin 13.10.2014 tarihli ayrılma talebi üzerine görev yeri değişikliği teklif edilerek işine devam etmesi önerilmesine rağmen 09.11.2014 tarihli ikinci talebi de dikkate alınarak kendi isteği ile işten ayrılması sonrasında mobil uygulama gibi bir takım iddialarla ilgili olarak basında çıkan yazıların muhatapları hakkında yasal işlemler başlatılmıştır. 80 bin ortaklı Milli bir kuruluş olan Kayseri Şeker; Devletimizi yıkmaya yönelik kirli emelleri olan paralel yapı veya herhangi bir örgütle şimdiye kadar bir ilişki içerisinde bulunmamıştır. Bu ve benzeri örgütlerin Kurumumuzla ilişkilendirilmesi ve bu yaklaşımdan medet umularak çamur atılmasını doğru bulmadığımızı beyan ederiz."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.