Kayseri’de İsaril'in Tutumu Protesto Edildi

'KAYSERİ Kardeşlik ve İyilik Platformu' üyeleri, İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırılarına tepki gösterdi ve 'Dişe diş kana kan' diye slogan attı. Cuma namazı ardından Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Bürüngüz...

07 Kasım 2014 Cuma 14:19
Kayseri’de İsaril'in Tutumu Protesto Edildi






'KAYSERİ Kardeşlik ve İyilik Platformu' üyeleri, İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırılarına tepki gösterdi ve 'Dişe diş kana kan' diye slogan attı.
Cuma namazı ardından Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Bürüngüz Camii önünde bir araya gelen grup, ellerindeki, ‘İsrail konsolosluğu ülkemizden defol’ ,’Al- Aksa sizi çağırıyor ey Müslümanlar namusunuz nerde?’, ‘Tek çare İslam birliği tek çare milli görüş’, ‘Terörist İsrail’, ‘Kahrolsun İsrail’ yazılı pankartlarını taşıdı. Kalabalık aynı zamanda zaman zaman tekbir getirerek, ‘Kahrolsun İsrail’, ‘Dişe diş kana kan intikam intikam’ , ‘Müslüman uyuma mescidine sahip çık’ diye sloganlar attı. Kayseri Kardeşlik ve İyilik Platformu adına açıklama yapan Ahmet Kurt, Mescid-i Aksa’nın bugün işgal altında olduğunu söyledi. Kurt, şöyle konuştu:
"Mescid-i Aksa bugün Siyonistlerin işgali altındadır. Dünyada 2 milyara yaklaşmış 50’nin üzerinde devlet ile temsil edilen ekonomik olarak Allah’ın kendilerine ikram ettiği sayısı doğal kaynaklarla zenginleşmiş olan Müslümanlar, bugün maalesef ve zillet altında yaşamaktadır. Bir avuç Siyonist, Müslümanlar ile alay, hakaret edercesine, dalga geçercesine en mahrem, kutsal yerlerimizi kirli postalları ile kirletmekte ve sadece bizler ‘Kahrolsun İsrail’ demekle yetinmekteyiz. Sloganlarla şu ana kadar kahrolmuş topluluk yoktur."
Kurt, bu çirkin hareketin karşılıksız kalmaması gerektiğini ifade ederken, "Ey İslam ümmeti bugün Mescisi Aksa başta olmak üzere 3 mescidimizde işgal altındadır. Bunlar özgürleşmedikçe dünya özgürleşmeyecek, insanlık kölelikten kurtulmayacaktır, yeryüzüne adalet hakim olmayacaktır” dedi. Kurt’un yaptığı basın açıklamasının ardından kalabalık bir süre daha slogan attıktan sonra alandan ayrıldı.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.