Kayseri’de yöresel yemek yarışması

KAYSERİ'de Profesyonel Aşçılar Derneği ile  Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından ‘Yöresel Yemek Yarışması’ düzenlendi. Yarışmada, 110 ev kadını ve aşçı hünerlerini sergiledi. Kayseri Valiliği'nin himayesinde,...

07 Mart 2015 Cumartesi 12:17
Kayseri’de yöresel yemek yarışması






KAYSERİ'de Profesyonel Aşçılar Derneği ile  Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından ‘Yöresel Yemek Yarışması’ düzenlendi. Yarışmada, 110 ev kadını ve aşçı hünerlerini sergiledi.
Kayseri Valiliği'nin himayesinde, Profesyonel Aşçılar Derneği tarafından düzenlenen yarışma, Kültür Müdürlüğü’nde yapıldı. Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı Kadim Bıyık, Kayseri’nin kültürel değerlerinden yöresel yemekleri tanıtmak ve gelecek kuşaklara aktarmak için böyle bir yarışma düzenlediklerini belirterek şöyle dedi:
"İlimize bugün 81 ilden önemli aşçılar geldi. Kayseri'nin yemek kültürünü yaşatmamız gerekir. 110 yarışmacı ev hanımı 110 yemekle yarışıyor. İlk üçe girenler derece alacak. Amacımız Kayseri’ye has kültürde olan yemek ve tatlıların ve hamur işlerinin gelecek kuşaklara aktarılmasıdır."
Yarışmada sulu, etli ve zeytinyağlı yemekler ile hamur işleri ve tatlılar yarıştı. Kayseri’nin ünlü mantısı da yarışmadaki yerini aldı.

FOTOĞRAFLI

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.