Kazdağları'nda 3 Asırlık Çam Ağacı

ÇANAKKALE'nin Bayramiç İlçesi Evciler Köyü'ndeki 300 yaşında olduğu tahmin edilen çam ağacı, gövdesinin çapı ve yüksekliğiyle görenleri hayrete düşürüyor. Kazdağları'nın Bayramiç İlçesine bakan kuzey yamaçlarında yer alan...

26 Kasım 2014 Çarşamba 10:22
Kazdağları'nda 3 Asırlık Çam Ağacı






ÇANAKKALE'nin Bayramiç İlçesi Evciler Köyü'ndeki 300 yaşında olduğu tahmin edilen çam ağacı, gövdesinin çapı ve yüksekliğiyle görenleri hayrete düşürüyor.
Kazdağları'nın Bayramiç İlçesine bakan kuzey yamaçlarında yer alan ve ulaşımın çok güç olduğu Kurudere Mevkisi'nde, aradan yıllar geçmesine rağmen kesilmeyerek kalan 3 asırlık çam ağacı dikkat çekti. Doğaseverlerin geçtiğimiz günlerde fotoğrafladığı 1 metre 53 santim çapında gövdeye sahip çam ağacının yüksekliği ise 20 metreyi buluyor. Çevresindeki genç çam ağaçları arasındaki heybetli görüntüsüyle dikkat çeken 3 asırlık çam ağacı, asırlık çınarlara meydan okuyor.
Emekli orman işçisi Mehmet Özenç, ağacın çapının yaşıyla ilgili bilgi verdiğini belirterek, "Bu tür ağaçlarda ağacın çapını 2 ile çarparak yaşını bulabiliriz. Bu ağacın çapı da 1 metre 53 santim olduğu için bize 300 yaşında olduğu konusunda fikir veriyor. Bu ağaç, Kazdağları'nın yaya ve araç ulaşım yolu bulunmayan bölgesinde olduğu için kesimden kurtulmuş. Bölgede başka da benzeri yok" dedi.

FOTOĞRAF

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.