Kemalpaşa Acil Sağlık İstasyonu'ndaki Susuzluk Bezdirdi

İZMİR'in Kemalpaşa İlçesi'ndeki Acil Yardım İstasyonu'nda iki aydır yaşanan su sıkıntısı, görevli personeli bezdirdi. Genel Sağlık- İş İzmir Şube Başkanı Tuncay Şaplı, sorunun bir an önce çözüme kavuşturulmasını...

26 Kasım 2014 Çarşamba 17:09
Kemalpaşa Acil Sağlık İstasyonu'ndaki Susuzluk Bezdirdi






İZMİR'in Kemalpaşa İlçesi'ndeki Acil Yardım İstasyonu'nda iki aydır yaşanan su sıkıntısı, görevli personeli bezdirdi. Genel Sağlık- İş İzmir Şube Başkanı Tuncay Şaplı, sorunun bir an önce çözüme kavuşturulmasını istedi.
İlçe merkezindeki Acil Yardım İstasyonu'nun yetersiz kalması üzerine Kemalpaşa 2 Nolu Acil Yardım İstasyonu kuruldu. İstasyon personeli, Kemalpaşa Sanayici İşadamları Derneği (KESİAD) tarafından Organize Sanayi Bölgesi 8 Sokak'a yaptırılan binada hizmete başladı. Ancak şebeke bağlantısı bulunmayan binadaki su ihtiyacı, bir kağıt fabrikasına döşenen borularla sağlandı. Bir süre önce çamurlu gelmeye başlayan su, yaklaşık iki ay önce kesildi. Yakınlarındaki başka bir fabrikadan hortumla su alan istasyon görevlileri, sorunun çözüme kavuşturulması için 112 Başhekimliğine yazılı ve sözlü başvuruda bulundu. 112 Başhekimliğinde geçici olarak istasyona su deposu gönderdi.
Yazılı ve sözlü başvurulara rağmen sorunun kalıcı olarak çözülmemesine tepki gösteren Genel Sağlık- İş İzmir Şube Başkanı Tuncay Şaplı, "Kemalpaşa 2 Nolu Acil Yardım İstasyonu'nda iki aydır sular akmamaktadır. Çalışanlar, en temel temizlik gereksinimleri için kovalarla her gün istasyonlarına su taşımaktadırlar. Çalışanların sağlıkları tehdit altındadır. Çeşitli hastalıklara yakalanan çalışanlar olduğu gibi bu içler acısı durum tüm çalışanların moral motivasyonlarını olumsuz etkilemektedir. İki aydır yazılı ve sözlü tüm başvurulara karşın 112 Başhekimliği sorunun çözümü konusunda adım atmamıştır. Sorun hala devam etmektedir. Sağlık hizmeti üretiminde temel kural sağlık çalışanlarının kendi sağlıklarını öncelikle güvence altına almalarıdır. Kendi sağlığı bozulan kimseye sağlık hizmeti veremez. Sağlığımızı korumamız ve hastalıklara yakalanmamızın temel koşullarından biriside temizliktir. Günlük temizlik gereksinimlerimiz için sağlıklı ve kullanılabilir içme suyuna gereksinim duyarız. Dünya da gelişmişlik göstergeleri arasında kullanılabilir temiz suya ulaşım da bulunmaktadır. Ülkemizin suya ulaşımı zor bölgelerinde bile susuzluk kabul edilmezken, İzmir'in göbeğinde susuzluğun yaşanması vurdumduymazlıktır, ayıptır" dedi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.