Kendi sesiyle cenazede helallik istedi

ZONGULDAK, () - ZONGULDAK’ın Kilimli İlçesi’nde vefat eden emekli madenci 6 çocuk sahibi 94 yaşındaki Hamit Küçük’ün cenaze töreninde, daha önce cep telefonuna kaydedilen kendi sesi dinletilerek, helallik alındı. İlçeye...

08 Mart 2015 Pazar 14:29
Kendi sesiyle cenazede helallik istedi






ZONGULDAK, () - ZONGULDAK’ın Kilimli İlçesi’nde vefat eden emekli madenci 6 çocuk sahibi 94 yaşındaki Hamit Küçük’ün cenaze töreninde, daha önce cep telefonuna kaydedilen kendi sesi dinletilerek, helallik alındı.
İlçeye bağlı Subatan Mahallesi’nde yaşayan Hamit Küçük, geçen 23 Ocak’ta Cuma namazı öncesi Karadon Site Camii imamı Fikri Karslı ile sohbeti sırasında, "Ben emsallerimi, akranlarımı hep kaybettim. Biz de gideceğiz, ben de öleceğim. Ben herkese hakkımı helal ediyorum" diyerek helallik almak istediğini söyledi. Bunun üzerine şu anda Kilimli Belediyesi’nde din görevlisi olarak çalışan Fikri Karslı, "Eğer sen benden evvel ölürsen, kendi dilinden kendi sesinden helalleştirmeyi isterim, yapalım mı böyle birşey" diye teklif sununca, yaşlı adam tereddütsüz kabul etti. Hamit Küçük, ölmeden önce imamın sesli ve görüntülü kaydettiği cep telefonuna, "Komşular, ben gidiyorum hakkınızı helal edin, ben hakkımı helal ediyorum" diyerek arzusunu yerine getirdi.
CEP TELEFONU GÖRÜNTÜSÜNÜ İZLETTİ

Türkiye Taşkömürü Kurumu’ndan emekli Hamit Küçük, 30 Ocak’ta Cuma namazını kılmak için aynı camiye gittiği sırada düşerek yaralandı. Hastaneye kaldırılan Küçük, geçirdiği mide kanaması sonucu iki gün sonra vefat etti. Cenaze namazını kıldıran imam Karslı, Küçük’ün helallik isteyen cep telefonundaki görüntüsünü cemaate izleterek helallik istedi.
'CEMAATTE DUYGULANMA MEYDANA GELDİ'
22 yıllık din görevlisi Fikri Karslı, Hamit Küçük hastaneye kaldırıldıktan sonra bir daha camiye gelmenin nasip olmadığını belirterek  şöyle dedi:
"Hamit amcamızın cenaze namazında cemaate şunu söyledim; 'Kişinin bizzat kendisinin helalleşmesi, helal etmesi daha güzeldir. Onun da sesinin almıştım, buyurun onun sesinden dinleyelim’ diyerek cep telefonu kamerasından cemaate dinlettim. Kendi sesiyle helallik talebinde bulundu. Cenaze namazına katılanlar ona karşı hakkını helal etti. Cemaatte bir duygulanma meydana geldi. Olması gereken de bu idi diye düşünüyorum. Onun için her insan sağlığında birbirine karşı hataları vardır, yanlışları, kusurları vardır. İnsanların sağlığında birbirlerini bağışlamaları, affetmeleri daha doğaldır, daha güzeldir."

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.