Kerkük İl Meclisi üyesi Mehdi: Türkmenler Kerkük'te ortak yönetim istiyor

Kerkük İl Meclisi üyesi Mehdi, kentte tek bir tarafın hakim olmasının istenmeyen sonuçlar doğurduğunu belirterek, Türkmenlerin "ortak yönetim" istediğini söyledi.

17 Ekim 2017 Salı 20:42
Kerkük İl Meclisi üyesi Mehdi: Türkmenler Kerkük'te ortak yönetim istiyor






KERKÜK (AA) - Kerkük İl Meclisi üyesi Ali Mehdi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Kerkük'te tek bir tarafın hakim olması istenmeyen olaylar doğurdu.'' diyerek, Kerkük operasyonunun başarılı olmasıyla birlikte Kerkük'te tek taraflı yönetim şeklinin sona erdiğini belirtti.

Türkmen üye Mehdi, ''Irak merkezi hükümetine bağlı güvenlik güçlerinin Kerkük'e gelmesiyle yeni bir dönem başlamıştır. Artık tek taraflı bir yönetim tarzı bitmiştir.'' dedi.

Mehdi, Türkmenlerin on yıllardır Kerkük'te ortak yönetim istediğine dikkat çekerek, ''Kerkük'te başlatılan yeni dönemle birlikte tüm etnik ve mezhepsel grupları kapsayan ortak yönetim kurulmalı.'' görüşünü dile getirdi.

Kerkük'ün dışından gelenlerin kenti yönetmesini istemediklerini belirten Mehdi, ''Kerkük'ü ancak Kerküklüler yönetecektir.'' diye konuştu.

Muhabir: Ali Mukarrem Garip


Anahtar Kelimeler:
DünyaTürkmenlerKerkük
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.