Kıbrıs Şehidine 40 Yıl Sonra Temsili Mezar Yapıldı

KIBRIS Barış Harekatı’nda, 21 Temmuz 1974’te batırılan 'TCG Kocatepe' fırkateyninde şehit düşen ve cenazesi bulunamayan Halil Kalafat için memleketi Kastamonu'nun İnebolu İlçesi'ne bağlı Erkekarpa Köyü’nde 40 yıl sonra...

03 Kasım 2014 Pazartesi 18:24
Kıbrıs Şehidine 40 Yıl Sonra Temsili Mezar Yapıldı






KIBRIS Barış Harekatı’nda, 21 Temmuz 1974’te batırılan 'TCG Kocatepe' fırkateyninde şehit düşen ve cenazesi bulunamayan Halil Kalafat için memleketi Kastamonu'nun İnebolu İlçesi'ne bağlı Erkekarpa Köyü’nde 40 yıl sonra temsili anıt mezar yapıldı.
Vali Günaydın, beraberinde Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Faruk Bal, İl Jandarma Komutanı Albay Serdar Güngör, Kaymakam Gökhan Görgülüarslan ile Belediye Başkanı Engin Uzuner'le birlikte şehit Halil Kalafat'ın hasta annesi 88 yaşındaki Hanife Kalafatoğlu’nu evinde ziyaret etti. Protokol üyeleri, daha sonra mezarlıkta düzenlenen anma törenine katıldı. Törende, Kuranı Kerim okundu, şehit Er Halil Kalafatoğlu’nun özgeçmişi anlatıldı. İlçe Müftüsü Naci Çakmakçı tarafından dua edildi.
Vali Günaydın, ailenin isteği üzerine anıt mezar yapıldığını belirterek, "Biz de bu talep doğrultusunda gerek Jandarma Bölge Komutanımız, İl Jandarma Komutanımız, İlçe Kaymakamımız, İnebolu’daki çalışma arkadaşlarımız el ele vererek şehit ailemizin arzu ettiği güzel bir şehitliği ortaya koydular. Şehidimize Allah’tan rahmet diliyorum" dedi.
Tuğgeneral Faruk Bal ise 40 yıl sonra da olsa böyle bir temsili şehit mezarını yaparak görevi yerine getirdiklerine inandıklarını söyledi. Tuğgeneral Bal, şöyle dedi:
"Genelkurmay Başkanımızın, 'Şehit ailemizle ilgilenin ne gerekiyorsa yapın' talimatı üzerine Sayın Kaymakamımız ve İlçe Jandarma, İl Jandarma Komutanımız, Sayın Valimizin de desteğiyle bu temsili mezarı kısa sürede yaptırdık. İnşallah şehidimizin mekanı cennet olsun. Bu köyümüze, bu beldemize, şehidimizin şefaatini nail etsin. Şehidimize tekrar yüce Allah’tan cennetin en yüce katlarından yerler diliyorum."

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.