Kılıçdaroğlu sivil toplumu dinliyor

Taylan YILDIRIM/ İZMİR, () - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Konfederasyonu (İZKONFED) üyesi sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle bir araya geldi. Toplantı öncesindeki kısa açıklamada, İZKONFED Başkanı Ferhan Ademhan,...

07 Mart 2015 Cumartesi 19:29
Kılıçdaroğlu sivil toplumu dinliyor






Taylan YILDIRIM/ İZMİR, () - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Konfederasyonu (İZKONFED) üyesi sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle bir araya geldi. Toplantı öncesindeki kısa açıklamada, İZKONFED Başkanı Ferhan Ademhan, “Türkiye'nin birlik ve beraberliği için varız" dedi. Kılıçdaroğlu ise, sadece İzmir'i değil Türkiye'yi konuşacaklarını anlattı.
Ankara'dan uçakla Adnan Menderes Havalimanı'na inen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu, VIP salonda kalabalık bir milletvekili ve partili grubu karşıladı. Ardından Kaya Termal Otel'e geçen Kılıçdaroğlu, burada İZKONFED üyesi sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle bir araya geldi. Toplantıda Kemal Kılıçdaroğlu'na, Gürdal Mumcu, Aytun Çıray, Erdal Aksünger, Mustafa Balbay, parti meclisi üyesi Elfin Tataroğlu'da eşlik etti.
TÜRKİYE'Yİ KONUŞACAĞIZ

Çoğunluğu hemşeri derneği olan İZKONFED ile Kemal Kılıçdaroğlu'nun toplantısı başlamadan önce kısa birer açıklama da yapıldı. Federasyon başkanı Ferhan Ademhan, 400 derneği içinde barındıran 24 federasyondan oluşan İzmir Federasyonu olarak, İzmir ve Türkiye'nin birlikteliği için var olduklarını söyledi. Ademhan, “Bizler barış sürecinde de elimizden gelmeni yapmaya çalıştık. Yapmaya da devam edeceğiz. Bu bir aile toplantısı gibi olacak. Beklentilerimizi, isteklerini görüşlerimizi aktaracağız" dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise, “STK temsilcileriyle, sadece İzmir'i değil, Türkiye'yi konuşacağız. Seçim öncesinde, beklentilerini almaya çalıcağız" dedi. Toplantı daha sonra basına kapalı olarak sürdü.
KOCAOĞLU'NDAN İLÇE BAŞKANINA TEPKİ 
Bu arada, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Adnan Menderes Havalimanı'na inmeden önce onu bekleyenler arasında yer alan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile CHP Konak İlçe Başkanı Şakir Başak arasında gerginlik yaşandığı öğrenildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun, yaklaşık iki hafta önceki kent ziyareti sırasında Kılıçdaroğlu'na İzmir'den ön seçimle adaylık çağrısını basın yoluyla eleştiren Şakir Başak'a tepki gösterdiği ileri sürüldü. İkili arasında yaşanan tartışmanın ardından Aziz Kocaoğlu'nun, il başkanı Bedri Serter'e de, yöneticilerin bu tür çıkışlarına yönelik neden önlem almadığı yolunda tepki gösterdiği belirtildi. Serter'in de sözkonusu açıklamadan haberinin olmadığını belirtip sessiz kaldığı öğrenildi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.