Kırmızı ette ithalat önerisi

İZMİR Ticaret Borsası (İTB) Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Arman, kırmızı et konusunda sıkıntı çekildiğini belirterek, "Elinde hayvan olanlar kesime göndermiyor. Acilen canlı hayvan ithalatının önü açılmalı. Fiyatları dengelemek...

04 Mart 2015 Çarşamba 10:17
Kırmızı ette ithalat önerisi






İZMİR Ticaret Borsası (İTB) Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Arman, kırmızı et konusunda sıkıntı çekildiğini belirterek, "Elinde hayvan olanlar kesime göndermiyor. Acilen canlı hayvan ithalatının önü açılmalı. Fiyatları dengelemek için ithalat şart" dedi.
Kırmızı et konusunda büyük sıkıntı yaşadıklarını belirten Bülent Arman, her gün 50 kuruş fiyat artışı olduğunu söyledi. Et ve Balık Kurumu'nun Bosna Hersek menşeli taze ve dondurulmuş karkas ile kemiksiz sığır eti ithal etmesinin ülkede görülen et sıkıntısının fotoğrafını yansıttığını dile getiren Arman, şöyle dedi:
"Ülkenin hayvancılık politikasında yanlışlıklar var. Geçen yıl 17.50 TL olan karkas etin fiyatı 23.50 TL'ye yükseldi. Hiçbir sektörde yüzde 40'a yakın fiyat artışı yaşanmamıştır. Acilen canlı kesime hazır hayvanın ithal edilmesi gerekir. İthalat ile sektördeki spekülatörlerin fiyat yaratmaları ortadan kalkar."
Fiyatların turizm sezonunun başlamasıyla birlikte daha da artacağına dikkat çeken Arman, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Elinde hayvan olanlar kesime göndermiyor. Acilen canlı hayvan ithalatının önü açılmalıdır. Fiyatları dengelemek için ithalat şart" diye konuştu. Et ve Balık Kurumu'nun fiyatları dengelemek adına kurulmasına rağmen kendisinin et ithalatı yapmasının da ilginç olduğuna değinen Arman, "Canlı hayvan ithalatının önü açılmalıdır. İthalat ile sektör nefes alır. Ancak kesilmiş, işlenmiş et asla ithal edilmemeli. Canlı hayvan ithalatı ile mezbahalar iş yapar, sektörün diğer yan kolları da çalışmış olur."
İzmir Kasaplar Odası Başkanı Ceyhan Yücelmiş son dönemde patlak veren fiyat artışına etçiler ile besiciler arasındaki çekişmenin neden olduğunu söyleyerek, "Dengeli bir canlı hayvan ithalatı ile sektör nefes alabilir" görüşünü dile getirdi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.