Kışanak: 8 Mart resmi tatil ilan edilsin

Canan ALTINTAŞ- Bayarm BULUT/DİYARBAKIR, () - DİYARBAKIR Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde tüm kadınların özgürce eylemlere katılması için bu günün resmi tatil edilmesini...

06 Mart 2015 Cuma 16:28
Kışanak: 8 Mart resmi tatil ilan edilsin






Canan ALTINTAŞ- Bayarm BULUT/DİYARBAKIR, () - DİYARBAKIR Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde tüm kadınların özgürce eylemlere katılması için bu günün resmi tatil edilmesini istedi.
Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, yardımcısı Fırat Anlı ile birlikte Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında kentte bir tekstil fabrikasında çalışan kadınları ziyaret etti. Merkez ilçe belediye başkanlarının da katıldığı etkinlikte başkanlar, kadınların günlerini kutlayarak karanfil verdi. Kışanak ve Anlı'yla hatıra fotoğrafı çektiren kadınlar daha sonra birlikte davul zurna eşliğinde halaylar çekti. Kışanak, çalışan kadınların ayrımcılığa uğramamasını ve emeklerinin karşılığını almalarını isteyerek, şöyle dedi:
"Bu kentte kadınlar sokakta, evde, iş yerinde, çalışma alanında hiçbir yerde ezilmemelidirler. İkinci sınıf muamelesi görmemeli, cinsel tacize uğramamalıdır. Bu konuda Diyarbakır'ın örnek alması lazım: İş yerlerimizin, sanayicilerimizin de bu konuda örnek olması lazım. Bu yıl 8 Mart Pazar gününe denk geliyor. Tatil olduğu için hepimiz alanlarda olacağız. Sizleri bu 8 Mart'ta dünya kadın yürüyüşe mitinge davet ediyorum. Dünyanın bir çok ülkesinden kadınlar Diyarbakır'a gelecekler ve burada bir dünya kadın yürüyüşü yapılacak. İstasyon Meydanı'nda daha sonra mitingimizi gerçekleştireceğiz.  Bizler kadına yönelik şiddeti durdurmak için, kadın cinayetlerini durdurmak için, küçük yaşta evliliğe karşı mücadelemizi yükseltmek için, berdeli, kumayı başlığı kabul etmediğimizi haykırmak için, istemediği insanlarla zorla evlendirmeyi kabul etmeyen kadınların çığlığı olmak için, emeğinin hakkını alması ve kadınların özgürlük, adalet arayışını haykırışını yükseltmek için meydanlarda olacağız. Meydanlarda büyük bir özgürlük şöleni yaşayacağız. Ama temennimiz o ki, hafta sonuna denk gelemediği zamanlarda da, çalışma gününe denk geldiği zamanda da 8 Mart resmi tatil olsun. Tüm kadınlar için idari izin verilsin, resmi tatil günü olarak da artık kadınlar her 8 Mart'ta özgürce mitinglere, yürüyüşlere, eylem ve etkinliklere katılabilsin."

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.