Kitap İçin 3 Dakika Hayatı Durdurdular

Murat ARISOY/AFYONKARAHİSAR, () - AFYONKARAHİSAR'da kurulan Girişimci Genç Liderler Derneği, kitap okuma alışkanlığının istenilen düzeyde olmamasına ilginç bir eylemle dikkat çekti. Dernek üyeleri, kentin en işlek caddesinde oturup 3 dakika...

24 Ekim 2014 Cuma 18:13
Kitap İçin 3 Dakika Hayatı Durdurdular






Murat ARISOY/AFYONKARAHİSAR, () - AFYONKARAHİSAR'da kurulan Girişimci Genç Liderler Derneği, kitap okuma alışkanlığının istenilen düzeyde olmamasına ilginç bir eylemle dikkat çekti. Dernek üyeleri, kentin en işlek caddesinde oturup 3 dakika kitap okudu.
Afyonkarahisar'da üniversite öğrencileri tarafından kurulan Girişimci Genç Liderler Derneği, kitap okuma alışkanlığına dikkat çekmek için öğrencilerin yoğun olarak bulunduğu İkinci Dumlupınar Caddesi'nde toplandı. Burada, dernek üyeleri, düdük sesiyle birlikte üzerlerindeki montları çıkardı. Her dernek üyesinin üzerinde kitap okumayı teşvik amaçlı tişörtlerin görünmesinin ardından çalan ikinci düdükle birlikte dernek üyeleri, bulundukları yerde oturup 3 dakika boyunca kitap okudu. Bu sürede caddeye gelen Zeybek ekibi de halk oyunu sahneledi.
TELEVİZYONA 6 SAAT, KİTABA 1 DAKİKA

Ardından basın açıklaması yapan Girişimci Genç Liderler Derneği Tanıtım ve Medya Sorumlusu Melike Altıner, Türkiye'de kitap okuma oranının düşük olduğunu söyledi. Altıner, "Avrupa'da yüzde 21 olan kitap okuma oranının Türkiye'de binde 1 olduğu ortaya çıktı. Türkiye'de ortalama 6 saat televizyon izleniyor, 3 saat internet kullanılıyor. Ama kitaba 1 dakika zaman ayrılıyor" dedi.

FOTOĞRAFLI 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.