Kızılay'dan Kuraklıktan Etkilenen Köye Gıda Yardımı

TOKAT'ta Kızılay Şubesi, yaz aylarında görülen kuraklıktan dolayı ürünlerinden para kazanamayan Doğançalı köyü sakinlerine gıda yardımında bulundu. Tokat'ın Pazar İlçesi'ne bağlı 30 haneli Doğançalı Köyü sakinleri, su sorunu...

23 Ekim 2014 Perşembe 15:25
Kızılay'dan Kuraklıktan Etkilenen Köye Gıda Yardımı






TOKAT'ta Kızılay Şubesi, yaz aylarında görülen kuraklıktan dolayı ürünlerinden para kazanamayan Doğançalı köyü sakinlerine gıda yardımında bulundu.
Tokat'ın Pazar İlçesi'ne bağlı 30 haneli Doğançalı Köyü sakinleri, su sorunu ve yaz ayının kurak geçmesi nedeniyle buğday hasadından beklenen verimi alamadı. Köy muhtarı Cafer Ülkü, köydeki çiftçilere yardım yapılması amacıyla Kızılay Genel Merkezi'ni aradı. Buradaki yetkililerin Tokat Şubesi'ne başvuru yapılmasını istemesi üzerine muhtar Ülkü, bir mektup yazarak köydeki kuraklık nedeniyle yardım istedi. Kızılay, bunun üzerine harekete geçerek her aileye içerisinde kuru gıda bulunan 30 koli hazırladı. Hazırlanan koliler sabah saatlerinde köye götürülerek muhtar Ülkü'ye teslim edildi.
"MEKTUP YAZDIM, KÖYÜMÜZE GELDİLER"
Köy muhtarı Cafer Ülkü, köyün yüzde 90'ının bakıma muhtaç kişilerden oluştuğunu anlatırken şöyle konuştu:
"30 hanemiz var, çoğu fakir ailemiz. Lastik ayakkabı ile okula giden çocuklarımız var. Bin 200 dönüm arazimiz var. Fakat kuru tarım olduğu için hiç bir gelir elde edemiyoruz. Sulama imkamız olsa bu yardımlara ihtiyaç duymayız biz. Bu sene havaların kurak gitmesinden dolayı Kızılay Genel Müdürlüğü'ne başvurdum. Beni Tokat şubesine yönlendirdiler. Şubeye mektup yazdım, köyümüze geldiler. Birkaç fakirimizi sevindirdiler." 
Kızılay Şube Başkanı Hüseyin Yapıcı, muhtar Ülkü'nün kuraklıktan dolayı kendilerine başvurduğunu belirterek, şöyle konuştu:
"Kuraklıktan dolayı bize halkın mağdur olduğunu bildirdiler. Türk Kızılayı olarak mağdurlara yardım eden bir kuruluşuz. Bugün de burada köylü kardeşlerimizin yarasına bir merhem olsun diye burada bulunuyoruz. Karınca kararınca elimizden geldiği kadar ulaşmaya çalışıyoruz."
Yardımların ulaştırıldığı programa Pazar Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar da katıldı.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.