Kızılırmak'ta pirana balığı yakalandı: Denizlerin canavarı oltaya takıldı

Daha çok tropik ormanlarda akarsularda yaşayan, ve denizlerin en tehlikeli canavarı olarak bilinen pirana balığının bir türü Kızılırmak'ta balıkçı oltasına takıldı.

13 Temmuz 2017 Perşembe 15:35
Kızılırmak'ta pirana balığı yakalandı: Denizlerin canavarı oltaya takıldı






Kızılırmak'ta pirana balığı yakalandı

Akarsuların, denizlerin canavarı olarak bilinen, daha çok tropik ırmaklarda yaşayan pirana balığı ilk kez Kızılırmak'ta ortaya çıktı.

Sivas'ta amatör balıkçılar Kızılırmak'ta avlanırken, oltalarına pirana takıldı. Türkiye'deki sularda bulunmayan piranayı, kimliği belisiz bir kişinin nehre attığı değerlendiriliyor.

Sivas'ta Kayseri Caddesi üzerindeki demir yolu köprüsünün altında avlanan amatör balıkçılar 37 yaşındaki Süleyman Güleçyüz ve 42 yaşındaki Kürşat Şimşek, geçen hafta kırmızı karınlı bir pirana yakaladı.

Kaya balığı yakalamak için Kızılırmak'a gittiklerini belirten amatör balıkçı Süleyman Güleçyüz, "Burada yem olarak tavuk ciğeri, solucan ve salam kullanıyoruz. O gün oltamıza farklı bir balık takıldı. Alıp inceledik.Yaptığımız araştırma sonucunda kırmızı karınlı pirana olduğunu gördük. Dünyanın en tehlikeli etçil balıklarından biri olarak biliniyor ve biz bunu Kızılırmak'ta yakaladık" dedi.

Balığı yaşatmak için ilk başta çeşme suyuna koyduklarını belirten Güleçyüz, "Bir süre etle besledik, 4-5 gün yaşadıktan sonra öldü. Götürüp çöpe attık" diye konuştu.

Türkiye'deki göl ve akarsularda bu balık türünün görülmediği belirtilirken, bu balığı akvaryumda besleyen bir kişinin getirip Kızılırmak'a attığı değerlendirmesi yapıldı.
Daha önce Türkiye'de Meriç ve İznik Gölü'nde pirana cinsi balıklar yakalanmıştı.
Anahtar Kelimeler:
PiranaKızılırmak
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.