KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Berova istifa etti

KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Berova, bakanlık görevinden ve Demokrat Partiden (DP) istifa ettiğini açıkladı.

02 Kasım 2017 Perşembe 14:54
KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Berova istifa etti






LEFKOŞA (AA) - Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, bakanlık görevinden ve Demokrat Partiden (DP) istifa ettiğini bildirdi.

Berova, yaptığı yazılı açıklamada, Ulusal Birlik Partisi (UBP) - Demokrat Parti (DP) koalisyon hükümetinde Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı görevinden ayrıldığına ilişkin istifa mektubunu DP Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş'a sunduğunu belirtti.

DP'de seçilmiş milletvekili olarak görev süresinin sonuna geldiğini ve görevini eksiksiz şekilde tamamlamış olduğuna inandığını kaydeden Özdemir Berova açıklamasında, şu ifadeleri kullandı:

"Seçim atmosferine girdiğimiz bu dönemde Demokrat Partiye seçim çalışmalarında başarılar dilerim. 4,5 yıldır yaptığım milletvekilliği süresince yürütme ve yasamada ülkemizin geleceği adına katkı koyduğuma inanıyorum. Bu süreçte Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı görevinde çocuklarımızın geleceği ve devletimizin varlığı adına ekibimle birlikte gerçekleştirdiğim tüm çalışmalar toplumun menfaati için olmuştur. Devletimizin varlığının devamının teminatı olan öğrencilerimizin, yani geleceğimizin teminatlarının daha güzel günlere taşınması adına bakanlık olarak ortak bir amaç için çalıştık. Bundan sonraki siyasal yaşamımı ileride de her zaman ülküsünü kurduğum sağda birleşmenin inancıyla Ulusal Birlik Partisinde devam etme kararlılığındayım."

Muhabir: Murat Demirci


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.