Kobani Protestosunda Tehlikeli Gerginlik

 BALIKESİR'de, Halkların Demokratik Partisi (HDP) üyesi bir gurup, Kobani sınırında nöbet tutan üniversite öğrencisi Kader Ortakaya'nın öldrürülmesini kınayıp, IŞİD saldırılarını protesto etti. HDP'lilerin...

08 Kasım 2014 Cumartesi 19:30
Kobani Protestosunda Tehlikeli Gerginlik






Kobani Protestosunda Tehlikeli Gerginlik

Hilmi DUYAR/ BALIKESİR, () - BALIKESİR'de, Halkların Demokratik Partisi (HDP) üyesi bir gurup, Kobani sınırında nöbet tutan üniversite öğrencisi Kader Ortakaya'nın öldrürülmesini kınayıp, IŞİD saldırılarını protesto etti. HDP'lilerin eylemine karşıt görüşlü bir grup, 'Burası Kuvay-i Milliye şehri defolun' diye tepki gösterince ortama gerildi. Polis araya girerek olayların büyümesini önledi.
Balıkesir'de Kobani eylemi gerginliği yaşandı. 25 kişilik HDP'li grup saat 14.00 sıralarında Yeşilli Meydanı'nda basın açıklaması yapmak için toplanıp, Kobani'de öldürülenler için saygı duruşunda bulundu. Grup adına yapılan basın açıklamasında, IŞİD vahşetinin 53'üncü gününde saldırılara dikkat çekmek için toplanıldığı belirtilip, Kobani için sanatçıların oluşturduğu insan zincirine polisin sert tepkisi eleştirildi. Kobani sınırında nöbet tutan Marmara Üniversitesi öğrencisi Kader Ortakaya'nın öldürülmesi de kınanırken, basın açıklaması sırasında, Kürtçe, pankartlar taşınırken, grup Türkçe ve Kürtçe sloganlar attı. Basın açıklaması yapan gruba, bazı vatandaşlar tepki gösterdi. Bir vatandaş, 'Burası Kuvay-i Milliye şehri defolun' diye bağırdı. Tepkiye bazı vatandaşlar da katılınca sivil polisler olayı yatıştırmak için araya girdi. Çevik Kuvvet ekipleri de araya girip, iki grubu birbirinden uzaklaştırdı. Polisin müdahalesiyle gerginlik büyümeden önlendi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.