Kocaeli'de 'Dubai Port' protestosu

KOCAELİ'nin Körfez İlçesi'nde, Dubai Şeyhi El Maktum'a ait olduğu belirtilen 'Dubai Port' olarak da bilinen Dp World Properties Liman İşletmeleri'nin liman ve terminal inşaatının mahkeme kararına rağmen durdurulmadığını ileri süren...

29 Haziran 2015 Pazartesi 14:53
Kocaeli'de 'Dubai Port' protestosu






KOCAELİ'nin Körfez İlçesi'nde, Dubai Şeyhi El Maktum'a ait olduğu belirtilen 'Dubai Port' olarak da bilinen Dp World Properties Liman İşletmeleri'nin liman ve terminal inşaatının mahkeme kararına rağmen durdurulmadığını ileri süren çevreci grup, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi önünde davullu protestoda bulundu. Kendilerine 'Dubai Port Direniş Grubu' adını veren grup sözcüsü Numan Gülşah, Dubai Port inşaatının kaçak olduğunu, bu inşaatın mahkeme kararına rağmen durdurulmadığını, sorumlusunun da Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunu söyledi. 
Körfez İlçesi'nin Yarımca sahilinde yapımı devam eden 'Dubai Port Limanı ve Yarımca Konteyner Terminali' inşatıyla ilgili çevreciler birçok dava açtı. Sahil kesiminde denizin doldurulduğu liman inşaatı ile ilgili olarak sivil toplum kuruluşu temsilcileri sık sık protesto gösterileri yapıyor. Bugün de Kocaeli Büyükşehir Belediyesi önüne gelen Dubai Port Direniş Gurubu üyeleri, davul eşliğinde protesto gösterisi yaptı. Belediyenin zabıta ekipleri ve polisler belediye çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. 
'İPTAL KARARINA RAĞMEN YASALAR ÇİGNENİYOR'  
Dubai Port Limanı inşaatı ile ilgili mahkemenin iptal kararı aldığını, bura rağmen ısrarla yasalar çignendiğini söyleyen Dubai Port Direniş Gurubu Sözcüsü Numan Gülşah, "Yaklaşık 6 aydır yürüttüğümüz hukuk mücadelesi neticesinde iptaline karar verilen Dubai Port liman inşaatının her türlü eylem uyarı ve suç duyurularımıza rağmen hala ve ısrarla yasalar çiğnenerek devam ettiğini bilmeyen kalmadı. Yasa ve hukuk tanımazlıklarından dolayı yılan hikayesine dönen Dubai Port davasından son olarak Kocaeli İdare Mahkemesi'nce verilen kararla Dubai Port Limanı tartışmaya yer bırakmayacak şekilde iptal edilmiştir " dedi. 
'YÖNETİCİLER YARGI KARARLARINI TAKMIYORLAR'
Yargı kararlarını yöneticilerin önemsemediklerini öne süren Gülşah konuşmasını söyle sürdürdü: 
"Yargı kararlarını takmayan yöneticiler ve Dubai Port firması hakkında yaptığımız suç duyurusu İçişleri Bakanlığı'nca ön inceleme yapılmak üzere Kocaeli Valiliği'ne yönlendirilmiştir. İfadesi alınan Körfez Beldiye Başkanı İsmail Baran Dubai Port iptal kararından haberi olmadığını, bu yönde kendisine herhangi bir yazı veya tebligat gelmediğini söylediği bir şekilde kulağımıza gelmişti. Bizler de 2 gün önce Körfez Belediye Başkanı'na uzayda yaşamaması gerektiğini bizzat tebliğ ettik. Ancak Dubai Limanı'nın kaçak inşaatından öncelikli olarak Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu sorumludur. Bir garibanın yaptığı 2 göz odayı uydudan izleyip sonra da başına yıkan Büyükşehir Belediyesi 500 bin metrekare büyüklüğündeki kaçak Dubai Port liman inşaatını nedense görememişti. O da ilerde 'haberim yok' demesin diye burada toplanıp kararı kendisine bizzat tebliğ edeceğiz. İki gün sonra da Kocaeli Valiliği önünde toplanıp bir kez de Vali Hasan Basri Bey'e tebliğ edeceğiz. "  
Yapılan açıklamanın ardından grup dağıldı.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.