Kocaeli'de yoga festivali

KOCAELİ'de yoga eğitmeni Akif Manaf, Yoga Festivali adını verdiği etkinlik kapsamında 200 kişiye toplu yoga yaptırdı. Başiskele İlçesi'ndeki bir otelde saat 11.00'de başlayan kadın ve erkekli 200 kişilik grubun katıldığı çalışma...

21 Şubat 2015 Cumartesi 14:48
Kocaeli'de yoga festivali






KOCAELİ'de yoga eğitmeni Akif Manaf, Yoga Festivali adını verdiği etkinlik kapsamında 200 kişiye toplu yoga yaptırdı.
Başiskele İlçesi'ndeki bir otelde saat 11.00'de başlayan kadın ve erkekli 200 kişilik grubun katıldığı çalışma öncesi açıklama yapan Uluslararası Yoga Federasyonu Başkanı da olan Akif Manaf, bu yoga festivalini her ay değişik illerde tekrarladıklarını belirterek, yurt dışından da katılımcıların bulunduğunu söyledi. Bu festivallerdeki günlük süreç içerisinde yoganın gevşemeye faydaları konusu işlendiğini de ifade eden Manaf şunları söyledi:
"Bu festivalde 9 değişik çalışma olacak. Her çalışmanın kendi özel konusu var. Festivalin genel konusu gevşeme sanatı. Orjinal yoga sisteminde gevşemek için stres atmak için, strese daha dayanıklı olmak için, özel teknikler var. Bu festivalde, bu teknikleri ilk defa insanlara sunacağız. Yurtiçi ve yurtdışından birçok katlımcımız var. Özellikle bu festivalde günübirlik katılımcılarla birlikte 9 çalışmaya yaklaşık 200 kişi katılacak. Büyük bir canlanma var. Büyük bir coşku var. Festivalimiz her zaman böyle geçiyor. İki gün dolu dolu yoga çalışmaları yapıyoruz ve birinci gün bugun akşamında da her zaman olduğu gibi tüm sorulara cevaplayan bir söyleşimiz var."
Yoga Festivali'nin en yaşlı katılımcısı olan 80 yaşındaki Rahmi Bebek ise iki yıldır yoga yaptığını, şeker, unutkanlık, hipertansiyon, kalp ve demans hastası olmasına rağmen bunlarda gerileme kaydedildiğini belirtti. 57 yaşındaki emekli bankacı Şebnem Tüzün ise
"Sağlık açısından bir takım problemlerim vardı. Özellikle iki diz kapağımda aşınma vardı. Ameliyat olmam gerekiyodu. Aynı zamanda kalp kapakçığı rahatsızlığım vardı. Şimdiki halimden 15-20 kilo daha fazlam vardı. Hiçbir şekilde ne eğilebiliyordum ne merdiven çıkabiliyordum. Hiçbir hareket yapamıyordum. Sadece evimden çıkıp arabama biniyor işe gidiyordum. Çok fazla ilaç kullanıyordum. İki sene önce  yogaya başladım. Artık her hareketi yapabiliyorum. İlaçlarımın çoğu bitti, ameliyat problemlerim kalktı. Sağlık problemleri olan herkese yaşamış biri olarak tavsiye ediyorum." dedi.
Yoga Festivali yarın da devam edecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.