Kocaeli'nde 1'inci Yerel Medya Çalıştayı

İZMİT(Kocaeli),() - KOCAELİ Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde 1'inci Yerel Medya Çalıştayı düzenlendi. Çalıştayın açılışında konuşan Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, denetleme ve eksiklikleri görme...

04 Mart 2015 Çarşamba 13:51
Kocaeli'nde 1'inci Yerel Medya Çalıştayı






İZMİT(Kocaeli),() - KOCAELİ Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde 1'inci Yerel Medya Çalıştayı düzenlendi. Çalıştayın açılışında konuşan Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, denetleme ve eksiklikleri görme noktasında basının önemini bildiklerini söyledi.
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen 1'inci Kocaeli Yerel Medya Çalıştayına Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Füsun Alver, Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Çetin Gürol, gazeteciler ve iletişim fakültesi öğrencileri katıldı.
REKTÖR: BASININ GÜCÜNÜ BİLİYORUZ
Rektör Prof. Dr. Sadettin Hülagü yaptığı konuşmada, üniversite olarak yerel yönetimlerle işbirliği yapmak istediklerini söyledi. Rektör Hülagü, “Bizler İletişim Fakültesi'nin daha etkin rol almasını istediğimiz için böyle bir çalıştayın yapılmasını önerdim. Denetleme ve eksiklikleri görme noktasında basının çalışması çok önemli. İletişim Fakültesi öğretim görevlileri, öğrenciler ile gazeteciler burada birebir temaslarda bulunacaklar. İşinde ehli olan insanların görev alması bizim için çok önemli. Eleştiriler olacaktır. Yıkıcı olmadığı sürece dersler alıncaktır. Mevlana'nın bir sözü var. İşi, emaneti ehline teslim ediniz. Yoksa ehline teslim etmezseniz dağ başında eşkiyanın eline silah vermek gibidir. Basının gücünü biliyoruz. Bunun bizi yönlendirici tarzda olmasını diliyoruz” dedi.
‘YEREL MEDYA NİTELİKLİ PERSONEL VE EKİPMAN KULLANAMIYOR’

Yerel medyanın yaşadığı sorunlara değinen Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Füsun Alver de yerel medyanın ulusal medya ile rekabet edemediğini söyledi. Prof.Dr. Alver, yerel medyanın genelde nitelikli personel, ekipmanlar kullanmakta sorunlar yaşadığını, yerel medyanın yeni medya teknolojilerini kullanmasının  yerel alanda daha etkin kılabilecek bir faktör olacağını da belirtirken, Kocaeli’nin ise ülke genelinde diğer kentlerdeki yerel gazetelere oranla daha etkin olduğunu belirtti.
Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Çetin Gürol da, üniversite ile yerel gazeteler arasında kopukluk olduğunu belirterek, " Gazetelerimize ve TV kuruluşlarımıza artık alaylı değil üniversite mezunu gençlerin gelmesi gerekiyor. Gençlere zorunlu staj uygulaması getirmesini öneriyorum. Yerel medyada nitelikli personel önemli. Geçmişte alaylı bir şekilde bu noktaya gelen meslektaşlarımız oldu. Bundan sonra mesleğe okulda adım atan arkadaşlarımızın öğrendiklerini gazetelerde pratiğe dökmeli" diye konuştu. 
Medyanın denetleyici bir misyonu olduğunu söyleyen İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan da konuşmasında,  "Bizim medyadan beklentimiz yarı kamu görevi yapılan bu işte kamu menfaatlerinin, doğrunun yanında olmalarıdır" dedi.
Çalıştay daha sonra Prof. Dr. Füsun Alver'in moderatörlüğünde dijital teknoloji, iletişimde yeni gelişmeler, medyada istihdam ve nitelikli personel sorunu, içerik üretimi gibi konuların tartışılmasıyla devam etti. 

FOTOĞRAFLI
  

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.