Kolları Olmayan Sümeyye,karma Ebru Sergisine Katıldı

ESKİŞEHİR Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nde açılan karma ebru sergisinde doğuştan iki kolu olmayan 11 yaşındaki Sümeyye Boyacı'nın ayaklarıyla yaptığı eserler ilgi gördü. Özel Ebru Sanat Evi'nde Didem Üstün tarafından verilen...

03 Kasım 2014 Pazartesi 15:57
Kolları Olmayan Sümeyye,karma Ebru Sergisine Katıldı






ESKİŞEHİR Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nde açılan karma ebru sergisinde doğuştan iki kolu olmayan 11 yaşındaki Sümeyye Boyacı'nın ayaklarıyla yaptığı eserler ilgi gördü.
Özel Ebru Sanat Evi'nde Didem Üstün tarafından verilen kursa katılan aralarında kolları olmayan Sümeyye Boyacı'nın da bulunduğu 11 kursiyerin yaptığı ebru eserlerle karma sergi açıldı. Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'ndeki serginin açılışına Eskişehir Valisi Güngör Azmi Tuna ile çok sayıda kişi katıldı. Sergide kursiyerler Sümeyye Boyacı, Sergül Kekeç, Gülcan Yetiştiren, İlhami Akan, Elif Kesebir Baykoz, Kevser Turan, Sevgi Kara Ertan, Selin Dağlar, Esra Kılınç Alkurt, Aysun Çilingir ve Seray Kekeç'in 100'e yakın ebru eseri bulunuyor. Kurs eğitmeni Didem Üstün, kolları olmayan Sümeyye Boyacı'nın ebru kursuna katıldığı ve ayaklarıyla eserler yaptığını söyledi. Üstün, "Sümeyye, 5 yıldır kursa devam ediyor. Çok istekli ve azimli. Ayrıca çok da yetenekli. Sümeyye, karma sergiye yaptığı 5 eserle katıldı" dedi.
Eskişehir Ahmet Sezer Ortaokulu 6'ncı sınıf öğrencisi Sümeyye Boyacı'nın eserleri sergiyi gezenlerin beğenisini kazandı. Ebru sanatını çok sevdiğini belirten Sümeyye Boyacı, her geçen gün daha güzel eserler yapabilmekten mutlu olduğunu söyledi.
Eskişehir Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'ndeki karma sergi, 8 Kasım 2014 tarihine kadar izleyicilere açık tutulacak.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.