Konak'ta parklara kitaplık

KONAK Belediyesi kitap okuma alışkanlığını geliştirmek için parklara kitaplık kurmaya başladı. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, "Burada vatandaşlar istediği kitabı kendisi alacak, yine kendisi yerine koyacak" dedi. Konak Belediyesi'nce...

30 Mart 2015 Pazartesi 12:35
Konak'ta parklara kitaplık






KONAK Belediyesi kitap okuma alışkanlığını geliştirmek için parklara kitaplık kurmaya başladı. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, "Burada vatandaşlar istediği kitabı kendisi alacak, yine kendisi yerine koyacak" dedi.
Konak Belediyesi'nce başlatılan 'Park Kitaplığı' projesiyle vatandaşların okuma alışkanlığını arttırmak ve kitaba ulaşılabilirliği kolaylaştırmak adına parklara mini kütüphaneler kuruluyor. Park Kitaplığı sayesinde günün farklı saatlerinde dinlenmek veya çocuğuyla birlikte vakit geçirmek için parka gelenler kitap okuyabilecek. İlki Atillaspor Parkı'nda tam da Kütüphane Haftası'nda hizmete giren Park Kitaplığı bölgede yaşayan vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Belediye ekiplerince montajı yapılan kitaplığa ilk bağış semt sakinlerinden geldi. Konak Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü atölyesinde üretilen kitaplık yapılan bağışlarla kısa sürede doldu. Romandan dergiye kadar her yaştan okuyucuya hitap eden yayınların içinde yer aldığı kitaplığa Konak Belediyesi'nin aylık gazetesi, kültür sanat içeriğiyle büyük beğeni toplayan KNK dergisi ve aylık etkinlik programlarının yer aldığı broşürler de konuldu.
Konak Belediye Başkanı CHP'li Sema Pekdaş, İzmir'in merkez ilçesi Konak'ta park ve yeşil alan sayısının yetersiz olduğunu, bu nedenle mevcut alanları en iyi şekilde değerlendirdiklerini söyledi. Parkların kentin ortak yaşam alanları olduğunu belirten Pekdaş, “Konak'ta büyüklü küçüklü 180 civarında park ve yeşil alanımız bulunuyor. Yeni park yapacak alan bulmakta zorlanıyoruz. Bu nedenle mevcut parklarımızı birden çok işlevle halkımızın hizmetine sunuyoruz. Bu parklarımızda çocuklarımız, gençlerimiz bol bol oyun oynasın, eğlensin; kadınlarımız dinlensin, spor yapsın ancak kitap okumayı da ihmal etmesin istiyoruz. Bu amaçla hem okuma alışkanlığını arttırmak hem de kitaba ulaşımı kolay hale getirmek için Park Kitaplığı projesini hayata geçirdik. Burada vatandaşlar istediği kitabı kendisi alacak, yine kendisi yerine koyacak" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.