Konya'nın son yılkı atları ölüme terk edildi....

Konya'nın son yılkı atları ölüme terk edilirken, şehir merkezinde olayın takipçisi olan Konya Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği, yetkililerin duyarsızlığına adeta isyan etti

14 Nisan 2018 Cumartesi 10:12
Konya'nın son yılkı atları ölüme terk edildi....






Konya'nın son yılkı atları ölüme terk edildi....


Türkiye'de sayıları hızla azalan Yılkı Atları'nın, Konya'da yaşadığı son alanlar özelleştirme adı altında satıldı. Atlar ölüme terk edildi.

Yüzlerce yıldır özgürce yaşadığı topraklar özelleştirme adı altında bir şirkete satıldı. Konya'nın son yılkı atlarının doğal habitatları av turizmi uğruna ölüme terk edilirken, tek bir yetkiliden henüz açıklama yok. "Sahiplendireceğiz" sözleri uydurma bahanelerle unutuldu. Toplu ölümlere para cezası verilse de, Konya'da vicdansızlık görüntülerine tık yok..


ÖLÜME TERK EDİLEN ATLARIN SAHİBİ KAZAKİSTAN'DAYMIŞ

Konya'da sahibinin kaderlerine terk ederek Kazakistan'a gittiği bir çiftlikteki atlardan 10'u açlıktan öldü. Kalan atlar da açlık ve bakımsızlık nedeniyle ölmek üzereyken hayvanseverlerin çağrısıyla Orman ve Su İşleri Bakanlığı yetkilileri devreye girerek, atların hayatını kurtardı. Bakımı üstlenilen, bazıları sahiplenilen atların yurt dışındaki sahibine ise idari para cezası kesildi.


Karatay ilçesinde C.U.'ya ait çiftlikteki atlar, iddiaya göre, aç bırakılmaları nedeniyle ölmeye başladı. Durumu fark eden Konya Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği yetkilileri, Orman ve Su İşleri 8'inci Bölge Müdürlüğü'ne şikayette bulundu.

Dernek Başkanı Ümit Sürmeli, olaya tepki göstererek, "Kaderlerine terk edilen bu atların bedelini kim ödeyecek? Konya Valiliği bu vahşetle ilgili soruşturma yapacak mı? Sorumluları bulacak mı? Bu konuyla ilgili bakanlığı da göreve çağırıyoruz. Bu atlar açlıktan ölüyor. Yetkililer hemen harekete geçsin'' dedi. 

İhbar üzerine harekete geçen Orman ve Su İşleri 8'inci Bölge Müdürlüğü, yaptığı incelemede çiftlik sahibi C.U.'nun Kazakistan'da olduğunu, yaklaşık 10 atın öldüğünü ve çoğu atın da bakımsız durumda bulunduğunu belirledi.

Çiftlik sahibi hakkında da, çiftlikteki eksiklikler, atların ölmesi ve bakımsız bırakılması gibi nedenlerle 23 bin 526 lira idari para cezası uygulandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.